listerine

dişe dokunur Ağız suyu muhakkak alkollü olmalı. Alkolsüzleri -bana kalırsa- pek bir işe yaramıyor. Sanırım sadece alkol alerjisi olanlar için üretiliyor.

Eskiden sensodyne'in de alkollü ağız suyu vardı. Onlar alkolsüz üretmeye başladılar. ( Ya da türkiye'ye alkolsüzünü getirmeye başladılar) Bir şeye benzetemedim. Bıraktım.

Bir süredir listerine cool mint kullanıyordum. Şimdi yeniden aldım. sanırım içindeki alkol oranını onlar da azaltmışlar. (tam da emin olamadım.)

Eğer öyleyse...Niye yapıyorsunuz böyle şeyleri? Ben anlamıyorum. Yani bir şey düzgün duramayacak mı şu memlekette?

Eskiden diş macunları bile alkollüydü. Şimdi alkollüsünü ara da bulasın. Sanırım şimdi alkol yerine "limon" koyuyorlar. Ki kabuğunda alkol vardır limonun.

tüm ülkeyi "Müslüman ülke. alkol haram bunlarda. alkolsüz yapalım" diye etiketliyorlar da olabilir. Bilemiyorum. Ancak böyle düşünüyorlarsa, bu çok yanlış. Yani bu içilen bir şey değil ki... Kimyasal bir karışım. içinde alkol olmadığında da bir işe yaramıyor ki.

Hem yenilen -içilen nice şeylerin içinde alkol var. Onlarda haram değil de ağız suyunda mı haram?

Öte yandan içine konulan alkol, düzgün bir koruma kapağı* olmadığı için zamanla uçup gidiyor zaten. "Alkollü" listerine, "Alkolsüz" oluyor.

*(Koruma kapağı demişken açıklayayım: mesela plastik kolonya şişelerinin koruma kapakları vardır. içindeki alkol hemen uçup gitmesin diye kolonya incecik bir delik yoluyla sızdırılır. Su şişesi gibi geniş ağızlı olmaz alkolün konduğu şişe! Ancak ne hikmetse ağız sularının konduğu şişelerin ağzı alkolün uçacağı kadar geniş.)

Yani ne yapmak lazım? illa alkol falan alıp içine mi karıştırmak lazım bilemiyorum ki... Neyse...

Son olarak, ağız bakım suyu gibi, basit bir karışımı ülkemizde yapamayıp, ithal ediyor olmamız ayrıca üzücü.