bugün

paul is dead

muhtemelen the beatles'ı eski şaşalı günlerine döndürme telaşındaki prodüktörlerin ortaya attığı efsanedir. malum john lennon'ın "isa mesih'den daha büyük ve ünlü olduk" türündeki açıklaması akabinde dünyanın pek çok yerinde the beatles'a öfke kusulmuş, albümleri ve posterleri yakılmış, grup büyük bir popülarite kaybetmişti. albüm kapaklarına, kliplere ve şarkılara küçük detaylar yerleştirerek sanki paul mccartney ölmüş, yerine başka biri gelmiş de diğer grup üyeleri saygı ve özlemle arkadaşlarını anıyorlarmış havası estirilmiştir.

konuyla ilgili ipuçlarının en çok yer aldığı albüm de, the beatles'ın ortadan kaybolup bambaşka bir imajla geri döndüğü sgt pepper s lonely hearts club band albümünde bulunmaktadır.

solak bas gitar sarı güllerden müteşekkildir. sarı gül ayrılık veya ölüm anlamına gelir. albüm kapağında mccartney'nin kafasının üzerinde avuç içi açık bir el görünür. bu da yeni ölmüş birine veda anlamı taşır. sarı güllerden müteşekkil solak bas gitara farklı açıdan bakılır paul yazdığı görünür. yine aynı albümün arka kapağında grubun diğer üyelerinin yüzü dönükken, mccartney'nin sırtı dönüktür.

tamamen bu albümle mistik hava estirmek isteyen prodüktörlerin ibneliğidir. başka da bir şey değildir.

yeni bulunan adam paul mccartney'nin aynısı olacak, solak olacak, bas gitar çalmayı bilecek. deli gibi şarkı sözleri yazacak ve bokunu çıkartıp nişanlısı jane asher ile ilişkiye devam edecek. yoo dostum yoo. haydi jane asher ile 1968 yılında ayrıldıklarını, bunun da hatun kişinin paul'ün aslında paul olmadığını öğrenmesi neticesinde ortaya çıktığını düşünelim. hani paul 1966 yılında ölmüş ya. kadın da 2 sene sonra farkediyor tabi. hangi kadın böyle bir malzemeyi üne kavuşmak için kullanmaz a canlar?

yine de başarılı bir efsanedir. ipuçları güzel gizlenmiş ve insanlara beyin jimnastiği yaptırmışlardır. teşekkürler sir george martin.