bugün

huawei vs samsung

Telefonu sadece ulasilabilinir olmak icin kullanan birisiyim. Kisaca; telefonda telefon, sms, email ve whatsapp özelliklerinin bulunmasi benim icin yeterli.

Önceleri kullandigim samsung telefonun 3 ay sonra ekranin bozulmasi ile baslayan tamir serüveni icerisinde 4 yil boyunca degistirmedigim parcasi (kameralar, wlan-gps senzörü, bataryasi, display, anten, vs.vs) kalmadi. Artik hic acilmamak üzere “yeter lan, bozuldum ben git yenisini al“ diyerek veda edince yine ayni sinifta hatta samsung'un yari fiyatina, kullanilmis eski model bir huawei aldim. Bir sene icerisinde bataryasini doldurmaktan ve yeniden baslatmaktan baska birsey yapmadim. Hala kullanmaktayim.
Not: telefon üc yasinda

Tabi ki kalite müsteriden müsteriye degiskendir. Örnegin; samsung hava basinci sensörünü verirken huawei'de bu yoktur. Belkide samsung, huawei´ye göre daha fazla sensörler eklemis olabilir. Zaten bundanda kullanicilarin 10000'de 1'inin haberi vardir, ne ise yaradigini da 100000'de 1'i bilir, kullanan da 1000000'da 1'dir.

bir cep telefonuna sirf kamerasindan dolayi o kadar para verildigini duydukca ve gördükce; cep telefonu alirken mantigin bir anda yok oldugunu düsünüyorum.
su ana kadar bildigim hicbir cep telefonunda harika gece cekimleri yapabilen bir kamera yok.