bugün

zeytindalı harekatı

"peki, türkiye afrin’e askeri harekat düzenledi diye ışid’in canlı bomba eylemleri son bulacak ve abd “başta ele başı fetullah gülen olmak üzere fetö’nün müritlerini” erdoğan’a teslim mi edecek? yoksa, pyd/ypg silahları bırakıp kaçacak, pkk de silahlı mücadeleyi bırakmaya mahkum edilmiş ve artık kürt sorunu çözülmüş mü olacak?

bir an için afrin’e yönelik askeri operasyonun bir ihtiyaç olduğunu kabul edip hükümetin amaçlarına ilişkin iddialarına biraz yakından bakıldığında bile, bu sorulara aklı başında hiç kimsenin “evet’ yanıtı vermesi mümkün değildir. askeri harekatı savunanların sözünü ettiği sonuçların elde edilmesinin olanağı yoktur."

Öte yandan akp basınına göre, sınır ötesinde muazzam başarılıyız, 2600 terörist öldürülmüş, heryeri tek tek ele geçiriyormuşuz falan filan... fakat başka kaynaklar durumun hiçte böyle güllük gülistanlık olmadığını çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Tsk'nın kontrolünü ele geçirdiğini söylediği köyler ve diğer mekanlar, saatler içinde tekrar teröristler tarafından ele geçiriliyor.

Ayrıca memlekette eşi benzeri görülmemiş bir fetişizm var; "şehitlik fetişizmi" Dini inançları olan kesimin bir ütopyası, viking savaşçıları, savaşırken ölmeleri halinde valhalla adında, iskandinav tanrısı odin'in yönetimindeki biryere gideceklerini düşünürlerdi. işte aynı amsalak beklenti binyıllardır değişmemiş durumda ve buna birde vatan millet sakarya, vatan savunması kelamlarıda eklenince, halk zeytindalı operasyonu hakkında zerre muhakeme yapmamakta.