bugün

rakı

muadili olmayan içki. çok türk. çok alaturka. çok bizden. çok biz gibi kokan, biz gibi içki. adam gibi muamele şart ki, o size değil, siz ona hükmedebilin. zeytinyağlı yemek, adabıyla içmek, muhabbet, sohbet, ağır davranmak elzem ki, süründürmesin de güldürsün yüzünüzü. usul erkan ile içilmesi şart olan içki. hani, sahilde kutu bira açıp içmek gibi zahmetsiz değil, evde kupaya konulup içilesi bir şey değil. hakettiği saygıyı bulamazsa, siz kendinizi klozete sarılmış ve kendinize olan saygınızı eksi derecelere itmiş olursunuz.

rakı buzun üzerine direk dökülmez, rakıya buz direkt atılmaz.. buz ile soğutulmuş su eklenebilir, sonra belki buz da koyarsınız. itle kopukla, sağlam olmayan ikiyüzlü adamlarla içilmez. mert adamların içkisidir rakı. sohbet adamlarının içkisidir, yanında tatlı bir muhabbet, inceden tatlı bir müzik olmazsa içilmez, zehir olur mideye çöker yemyeşil bir sıkıntı. mezesiz, peynirsiz, zentinyağlı olmadan içilmez, az az yenilecek, yudum yudum içilecek.

diyelim ki gece klubunde, barda içtiniz. yanında iki üç havuç dilimi, azcık peynir, sohbetsiz muhabbetsiz eller havaya halinde iken.

kaçırırsanız affetmez. en iyisi manzaralı bir yerde muhabbet ile yarenlik etmektir. manzara yoksa bile, dost yüzlerinin manzarasından ala güneş mi olur zaten.

editcan : bunu kötü oylayan arkadaşım, doğrudur sen devam et muhabbetsiz içmeye bişileri, her ne içiyorsan artık *
güncel Önemli Başlıklar