bugün

black panther

konusu fazlasıyla derin olan film. özellikle black history month olarak kabul edilen şubatta çıktığı için konusu daha da derinleşti. binlerce yıllık afrika kültürü, yüzlerce yıllık baskı çok güzel resmedilmiş. afrika kültürü onurlandırılmış. erik killmonger'a ise kötü adam diyemiyorum bile. aslında bir bakıma "the bullet or the ballot" diyen malcolm x ile daha barışçıl olan mlk jr çarpışması izliyormuş gibi hissettim kendimi. oyuncu kadrosu zaten dudak uçuklatıyordu. nitekim hakkını da vermiş hepsi de. angela bassett'in varlığı bile yetti. michael b. jordan'ın performansı hele ki son sahnelerde efsaneydi.

bu arada 2 adet end-credit var. 2. olan elbette ki bütün creditlerden sonra. ama kesinlikle beklemeye değer bir sahne. hatta benim gittiğim sinemada ilk end credit yayınlanırken filmi pat diye kapattılar. kavga edip açtırdım tekrar. kesinlikle de değdi.

konu bakımından çok yoğun bir filmdi. emeği geçen herkesin ellerine sağlık. enfes bir sahnede filmi kesip reklama giren eleman, sana ise çok sövüyorum. bu saçma salak reklam olayı zaten bizde var. o yüzden en güzel sahnelerde mal gibi kesiyorlar öküzler.

okoye, nakia ve shuri üçlüsüne bayıldım zaten.

buradan sonrasına dikkatle yaklaşın!!!

--spoiler--
soul stone kesin wakanda'da. açık açık göstermediler ama konunun gidişatı dolayısıyla yığınla ipucu vardı. ayrıca filmde civil war'a, hatta age of ultron'a da yığınla gönderme vardı.
--spoiler--

kısacası doyurucu bir filmdi. bir daha gidip izlemem lazım. fazla yoğundu çünkü.