bugün

galatasaray

nabil dirar, feghouli, belhanda, zaman zaman beşiktaş'taki nasri sesleri... tabi ki tesadüf. başka ne olabilir ki? ırkçı değilim, ama bu transferlerin sportif gerekçelerin dışında yapıldığı ortada.

yayıncı kuruluş arap. binbir ricayla değerinin çok üzerine yayın hakları araplara satıldı. tabi onlar da ligin kalitesizliği yüzünden, yabancı sınırı kalkmadan bunu kabul etmedi. bir o iyi oldu. belhanda ve feghouli sadece arap oldukları için transfer edildi. bu yüzden içime sinmiyor. sneijder yüzünden belhanda, hele arkasında selçuk oynarsa tutacak gibi değil. ndiaye komisyon için transfer edildi. bu yüzden içime sinmiyor. bir de "ingiltere'den de istiyorlar" dediler bunu bize kakalarken. ne dedi ndiaye? "durun. ben chelsea'de değil, dursun'un takımında oynayacağım." osmanlıspor da; "arsenal 15 milyon euro veriyor. ama biz seni 7 milyon euro'ya galatasaray'a satıyoruz".

bu üçüne verilen paralarla premier lig tecrübesi olan transferler yapılabilirdi. ona bile gerek kalmadan sneijder, podolski, bruma takımda kalabilirdi. ama galatasaray'ın parası deniz, yemeyen keriz. fernando ve gomis kariyerleri nedeniyle iyi transferler. ama yine çok para saçıldı. mariano'yu tanımıyordum. umarım tutar. maicon da o kadar para etmez. zaten yanında ahmet veya serdar varken faydası olmaz. özetle yöneticiler, menajerler yoluyla kendi avantaları için çıtayı yükselterek yandaşa, osmana yine yedirdiler paraları. vardır karşılıklı hesapları muhakkak. selçuk'a, serdar'a, tarık'a verilen 4-5 milyon eurolar, bu sene 7-8 milyon eurolara çıktı. akıyor bu sene de maşallah.

tüm bunlar terim transferi gibi duruyor diye kaygılıyım. lucescu 1-2 milyon eurolara brezilya'dan cevher getirme tarzına sahip. bu takım ona verilse daha iyi oynatır tabi. terim yanında, lucescu kötünün iyisi. zira hayallerimizdeki, bu bütçelerle jurgen kloop tarzı 3-4 sene kredi verebileceğin bir teknik direktör dursun, duygun tarzı yönetimlerde çalışmaz.

galatasaraylılar olarak şu sıralar ortak kaygımız; arda veya volkan şen transferi... yasin'in kontratının uzatılması... selçuk'un 11'de olması... defans, sol bek ve sol açık transferi yapılmaması... benim gibi terim'in bize gelip, lucescu'nun demirören takımına gitmesinden kaygılananlar da çokça varız.
© copyright 2005 - 2026