bugün
- sabah nasıl uyanıyorsunuz14
- 2026 yılında hala sigara içen kişi8
- birini hep düşünüyorsan o da seni düşünüyor mudur3
- özgür özel vs kemal kılıçdaroğlu3
- nervio bugün ne giydi acabası12
- çırılçıplak sözlüğe entry girmek7
- tanrı yok13
- bana kimse eksi oy atamaz9
- hoşlanılan kızın onlyfans hesabı olması5
- sürekli yeme isteği8
- ateistlerin nursuz olması23
- yurtdışında hintli misin diye sorulması12
- şaka maka ups boobbs'un da yaşlanmış olması12
- iyi geceler sayın yuzırlar3
- sözlüğün tanrıçası olmak12
- ota boka devşirme diyen hırto27
- canımın waffle çekmesi5
- antropomorfizm3
- gocu nickli lavuğun neden kaşınması13
- sözlüğün en götü güzel kızı8
- bu saatte uyumama sebepleri2
- bir kadını kaybetmenin en kısa yolu2
- arkadaşlar bu çanta nasıl5
- seçimde kime oy vereceğiz8
- sözlük kızlarının ateşli olduğu gerçeği13
- sözlüğün fingirdekleri10
- barış özcan2
- iyi sevişen erkeğe aşık olunur mu18
- atatürk ün ateist olması8
- düşün ki o bunu nasılsa okumayacak2
- geceye bir şarkı bırak23
- hiç kimsenin hiçbir şeyi olmamak2
- siktir olup gitmesi2
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı2
- başkasının ısırdığı yemeği yer misiniz8
- true nickli namussuz yazar15
- uysaljakoben20
- sözlüğün yılanı8
- üstteki yazara bir hayat tavsiyesi bırak16
- yunanlıların yağlı güreşi çalmaları11
- belinde kelebek dövmesi olan yazarlar14
- velvet'in silver'a benzemesi15
- mason greenwood57
- darth vader vs voldemort2
- köylü olan ailemden utanıyorum12
- türk halkının kerem kınık'a özür borçlu olması13
- the merich5
- etin üzerine tereyağı dökmek7
- geneleve aileyle kız istemeye gitmek3
- bir sarma yapmışım9
Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in ilanının arefesinde, bir gece sohbet sırasında bir soru üstüne, "Hem Cumhurbaşkanı, hem de Halk Fırkası Genel Başkanı" olacağını açıklamıştı. Yani, "Partili Cumhurbaşkanı" olacaktı. Aynı sohbette, bir siyasi krizde Meclis'in feshedilmesi yetkisinin kimde olacağı konusunda görüş ayrılıkları ortaya çıkınca Atatürk aynen şöyle dedi: Millete müracaat eder, referandum yaparız!
Gerçek demokrasinin REFERANDUM olduğunu, HAYIR'da çıksa EVET'de çıksa Türk demokrasisinin zaferi olacağını anlamıyorlar.
Edit 1: Altta birisi demiş ki "Atatürk neden çok partili sistemi getirmeye çalıştı sanıyorsun".
Benim yukarıda ki mesajımda belirtmek istediğim nokta şuydu: "Millete müracaat eder, referandum yaparız!".
Yani bu yeni sistem neden getirilmeye çalışılıyor? Eğer maddeleri uygun buluyorsan EVET dersin bulmuyorsan HAYIR dersin.
Şimdi gelelim partili cumhurbaşkanlığına. Şuan ki sistemde başkbakan partili mi? Evet. Halk tarafından seçiliyor mu? Evet. Eğer 30 yıl öncesine bakarsak cumhurbaşkanını otel odalarında 2 parti birlikte uzlaşarak kukla olarak seçiyorlar mıydı? EVET.
Mevcut sistemde cumhurbaşkanı ve başbakan çift başlılık yaratmakta. Eğer bu iki makam yerine tek makam olursa çift başlılık olmayacak. Ee nasıl başbakan partili ise tek makam olduğunda da partili olabilir. Zaten çoklu sistem kaldırma diye bir şey yok. Bu çift başlılık mevzusunu belki Atatürk görünce o da düzeltmek isteyecekti! Sonuç olarak sistemlerin iyi veya kötü yanlarını zaman gösterir! Bu kadar sığ bakmamak gerekir.
Gerçek demokrasinin REFERANDUM olduğunu, HAYIR'da çıksa EVET'de çıksa Türk demokrasisinin zaferi olacağını anlamıyorlar.
Edit 1: Altta birisi demiş ki "Atatürk neden çok partili sistemi getirmeye çalıştı sanıyorsun".
Benim yukarıda ki mesajımda belirtmek istediğim nokta şuydu: "Millete müracaat eder, referandum yaparız!".
Yani bu yeni sistem neden getirilmeye çalışılıyor? Eğer maddeleri uygun buluyorsan EVET dersin bulmuyorsan HAYIR dersin.
Şimdi gelelim partili cumhurbaşkanlığına. Şuan ki sistemde başkbakan partili mi? Evet. Halk tarafından seçiliyor mu? Evet. Eğer 30 yıl öncesine bakarsak cumhurbaşkanını otel odalarında 2 parti birlikte uzlaşarak kukla olarak seçiyorlar mıydı? EVET.
Mevcut sistemde cumhurbaşkanı ve başbakan çift başlılık yaratmakta. Eğer bu iki makam yerine tek makam olursa çift başlılık olmayacak. Ee nasıl başbakan partili ise tek makam olduğunda da partili olabilir. Zaten çoklu sistem kaldırma diye bir şey yok. Bu çift başlılık mevzusunu belki Atatürk görünce o da düzeltmek isteyecekti! Sonuç olarak sistemlerin iyi veya kötü yanlarını zaman gösterir! Bu kadar sığ bakmamak gerekir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar