bugün
- tanımadığınız birinin sorunlarını önemser misiniz10
- ekonomi kötüyse neden ekonomimiz büyüyor11
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri28
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- motorine 8 24 tl zam gelmesi13
- mantı13
- sporcu motorcu müzisyen ve uzun boylu olmak5
- kısa ve vurucu yazmak6
- sarapci koala65
- gün tabağı6
- habire1221
- asılacak olsanız son sözünüz ne olurdu9
- sözlükte fosilleşmek6
- apo piçtir piç kalacak8
- türklerin en sevdiğiniz yönü6
- duş alıp uyumak2
- imf den borç almayı zenginlik sanan malum zihniyet5
- deniz gül6
- özel mesajları ifşa edecek kadar ucuz olmak6
- filenin sultanları yarı finalde8
- çocuğunuzun olduğunu hayal edebiliyor musunuz5
- dürüst olun sözlükte kaç hesabınız var7
- ellerim bos gonlum hos29
- 11 aydır yazmayan flört ne yapıyordur sorunsalı9
- orospu çocuğu abdullah öcalan4
- niğde de restorana girip dayak yemek5
- oğlunuza bedelli yaptırır mısınız5
- guendouzi ve greenwooda uefa disiplin süreci8
- sözlükte en çok kıskandığınız yazar12
- ahlak duygunuzu nerden alıyorsunuz24
- saraca096
- bir bela geliyor8
- 3 eylül 2026 türkiye almanya voleybol maçı7
- istanbul ve bütün türkiye ev kiraları ne olacak6
- arif kocabıyık16
- devlet bahçeli8
- süper yapay zeka üretildi ve aramızda dolaşıyor6
- lahmacun9
- doların sadece türkiye de yükseldiğini sanan solcu4
- keloğlanın sultanın kızına kafayı takması4
- skoda fabia alınır mı5
- hoşlandığın kızın komünist çıkması9
- hz isa'nın fiziksel annesi ve babası yoktu11
- hep kaybeden tarafı savunmak5
- insan olmaya ceyrek kala15
- silver ile evlenecek erkek52
- bu erkekler karısızlıktan top olmuş3
- silvermist9
- ben sizin anonim11
- bir ateşe attın beni2
Raspberry Pi Birleşik Krallık'ta Raspberry Pi Vakfı tarafından okullarda bilgisayar bilimini öğretmek amacılığıyla geliştirilmiş kredi kartı büyüklüğünde tek kartlı bir bilgisayardır[6]. Fiyatı modeline göre değişiklik gösterir ve 5$ ile 35$ arasındadır. Raspberry Pi 2 modeli Şubat 2015'te çıkmıştır. sonraki model Raspberry Pi Zero, Kasım 2015'te çıkmıştır. Son model olan Raspberry Pi 3 ise Şubat 2016'da çıkmıştır.
Raspberry Pi bilgisayarı Element 14/Premier Farnell, RS Components ve Egoman firmaları tarafından imal edilmektedir. Bu firmalar Raspberry Pi bilgisayarını Internet üzerinde satmaktadırlar. Egoman, Çin ve Tayvan'da satılan bir sürümünü satmaktadır ve rengi kırmızı olup FCC/CE etiketlerini taşımaz, bunun dışında diğerlerinden hiçbir farkı bulunmamaktadır.
Raspberry Pi, ilk modellerinde ARM1176JZF-S 700 MHz merkezi işlem birimini içeren Broadcom BCM2835 mikroçipi üzerine kurulmuştur. Daha sonra piyasaya çıkan Raspberry Pi 2 modelinde Broadcom BCM2836 kullanmıştır. VideoCore IV GPU grafik işlem birimine sahiptir. Booting ve veri depolaması için SD kart kullanır. Üzerinde USB 2.0 portları, HDMI video çıkışı, ses çıkışı, MIPI kamera girişi, GPIO arayüzü ve 5V MicroUSB güç girişi bulunmaktadır.
Vakfın web sitesinden Raspbian (Debian Wheezy tabanlı), Pidora (Fedora tabanlı), Snappy Ubuntu Core veya desteklenen diğer işletim sistemleri indirilebilir. Sitesi dışındaki Pardus ARM, Arch Linux ARM ve Windows 10 IoT Core işletim sistemlerini de destekler. Python programlama dili ile programlanabildiği gibi BBC Basic, C ve Perl programlama dilleri de kullanılabilmektedir.
17 Aralık 2012 tarihinde Raspberry Pi Vakfı, IndieCity ve Velocix firmalarıyla işbirliği yaparak kullanıcıların uygulama programları indirebilmeleri için Pi Store'u açmışlardır. Kullanıcıların, Raspbian işletim sisteminde bulunan bir uygulamayı kullanarak çeşitli kategorilerdeki uygulamaları bularak indirmeleri mümkündü ve kullanıcıların geliştirdikleri uygulamalar da onaylandıktan sonra diğer kullanıcıların kullanımına sunuluyordu. Ancak 1 Şubat 2016 itibarıyla Pi Store, Raspberry Pi Vakfı tarafından bazı sorunlar yüzünden kapatılmıştır.
Raspberry Pi bilgisayarı Element 14/Premier Farnell, RS Components ve Egoman firmaları tarafından imal edilmektedir. Bu firmalar Raspberry Pi bilgisayarını Internet üzerinde satmaktadırlar. Egoman, Çin ve Tayvan'da satılan bir sürümünü satmaktadır ve rengi kırmızı olup FCC/CE etiketlerini taşımaz, bunun dışında diğerlerinden hiçbir farkı bulunmamaktadır.
Raspberry Pi, ilk modellerinde ARM1176JZF-S 700 MHz merkezi işlem birimini içeren Broadcom BCM2835 mikroçipi üzerine kurulmuştur. Daha sonra piyasaya çıkan Raspberry Pi 2 modelinde Broadcom BCM2836 kullanmıştır. VideoCore IV GPU grafik işlem birimine sahiptir. Booting ve veri depolaması için SD kart kullanır. Üzerinde USB 2.0 portları, HDMI video çıkışı, ses çıkışı, MIPI kamera girişi, GPIO arayüzü ve 5V MicroUSB güç girişi bulunmaktadır.
Vakfın web sitesinden Raspbian (Debian Wheezy tabanlı), Pidora (Fedora tabanlı), Snappy Ubuntu Core veya desteklenen diğer işletim sistemleri indirilebilir. Sitesi dışındaki Pardus ARM, Arch Linux ARM ve Windows 10 IoT Core işletim sistemlerini de destekler. Python programlama dili ile programlanabildiği gibi BBC Basic, C ve Perl programlama dilleri de kullanılabilmektedir.
17 Aralık 2012 tarihinde Raspberry Pi Vakfı, IndieCity ve Velocix firmalarıyla işbirliği yaparak kullanıcıların uygulama programları indirebilmeleri için Pi Store'u açmışlardır. Kullanıcıların, Raspbian işletim sisteminde bulunan bir uygulamayı kullanarak çeşitli kategorilerdeki uygulamaları bularak indirmeleri mümkündü ve kullanıcıların geliştirdikleri uygulamalar da onaylandıktan sonra diğer kullanıcıların kullanımına sunuluyordu. Ancak 1 Şubat 2016 itibarıyla Pi Store, Raspberry Pi Vakfı tarafından bazı sorunlar yüzünden kapatılmıştır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar