bugün

mr robot

Sezon Finali analizimi yazıyorum.

--spoiler--
Hiçbir şey gerçek değildi. Tamamen Elliot'ın zihninde olanları izledik. Elliot geçen bölümden beri uykuda. Mind Awake, Body asleep. 'Zihin uyanık, beden uykuda' diye diye kıçını yırttı çocuk. Daha ne desin? Önce 1. Sezon, 9.Bölüme gidelim. Tyrell Elliot'ın dairesini basar. Eldivenlerini takar ve '2 gün önce birini öldürdüm, birini öldürmenin bu kadar kolay olacağını hiç tahmin etmezdim' der. Elliot'ın üzerine yürür ve onu tehdit edip her şeyi itiraf ettirdikten sonra atari salonuna giderleri ve Elliot popcorn makinesinde silahı görür ve Tyrell pc başında otururken silahı popcorndan alır. Darlene oraya saklamıştı, hatırlayın.

Gelelim sezon finaline. Elliot, Tyrell'ı öldürdü. Hem de tamamen bu final bölümündeki vurulma sahnesinin tersi ile. Atari salonuna beraber gittiklerinde Tyrell ona engel olmaya çalıştı demek ki. Elliot buna kimse engel olamayacak demişti. Aynı şeyi zihninde Tyrell ona yapıyor. Dom gösterdi işte kovanı. Sizin atari salonunda bulundu dedi Darlene'e. Birkaç bölüm önce Tyrell'in aradığı telefon diye Elliot'ın tespit ettiği adresi Joanna'nın şoförü gördüğünde ne demişti Elliot'a ? 'O evden aramaz'. Aramaz tabii ki. Neden Scott'ın evinden Joanna'yı arasın ! Joanna'yı arayan, hediyeler gönderen Scottmış işte, onu da öğrendik. Sadece anlamadığım Angela ile Tyrell'ın konuşması. Muhtemelen o da Elliot'ın zihninde çünkü artık uyanmak istiyor ve uyandığında da Angela'yı görmek istiyor.

Bonus sahnede de Trenton'a Tanya dedi Mobley. Kimlik değiştirip kaçtılar sanırım. FBI herşeyin farkında. O tahta gerçek olsa gerek.
--spoiler--

Bilemiyorum. Benim yorumum bu şekilde. Gözümden kaçan, sizin gördüğünüz şeyler varsa paslaşalım. Göz farkı, yorum farkı çok önemli.