bugün

uludağ sözlük facebook grubu

şimdi yine çıkıntılık yapacağız ama ne yapayım, dayanamıyorum..
ben de geçen gün gördüm bu grubu girdim baktım nicklerin sahiplerine.. güzel bir tecrübeydi bence.. sevdiğim ya da kıl olduğum yazarların merak ettiklerimin sayfalarını, olmadı tiplerini, en olmadı facebook avatarındaki soru işaretlerini görebildim..
bu arada yeri gelmişken belirteyim, bunu da hiç çözemedim.. adam gelmiş ''benim nickim şu'' diye yazıyor.. herifin (ya da kızın) ne resmini görebiliyorsun, ne sayfasına erişebiliyorsun.. sadece kesinlikle bilinmeyen ve tanıyamayacağın bir şahsın, uludağ sözlük'teki nickini öğreniyorsun.. e o zaman bunun sözlük'teki yapay kişiliğinden farkı ne birader?.. ne bulaştın facebook'a?..
neyse yazımın konusu bu tarz manyaklar değil.. konusu bu gruba, ve de özellikle bu grubun içinde nicklerin sahiplerinin açıklandığı topicine, yapılan fazlaca eleştiriler.. nerede yapılmış bu eleştiriler, sözlükte ve birkaç sivrizekalı kullanıcı sayesinde direkt o topicte..
denmiş ki, ''uludağ sözlük yazarları kendilerini pazarlıyor, sığlık had safhada, yonja olmuş orası, girmeyin sakın, bize yakışmıyor vs..''
şimdi soracağım sorular eminim bir çoğunuza inanılmayacak kadar cüretkar gelecek ama yine de;
birader ne olur orası yonja olsa?.. ne olur yazarlar orada sosyalleşse?.. ne olur artist resimlerini koysalar, hatta sevgili arasalar?.. ne olur oradan tanıştıkları bir çocukla, asıldıkları bir kızla çıksalar?..
dünyanın sonu mu gelir?.. yoksa yıllardan beri süregeldiğini iddia ettiğiniz (bakın iddia ettiğiniz diyorum) kültürel dejenerasyon birden hepimizi yutar mı?..
bir bok olmaz..
hayatımda internetten sevgili edinmeye çalışmış değilim, dolayısıyla da edinemedim.. bir kere xuqa'da taş gibi bir kız mesaj atmıştı da sadece, arkadaşlar taşak geçiyorlardır diye yeltenmedim, sonra izini köpekler gibi aradım da bulamadım.. en yakını budur..
hiç tanımadığım kişilerle direk sevgili moduna geçmedim yani sanal alemde.. ama ne yaptım (ve kimse inkar etmesin, ne yaptınız), az samimiyetli bir karşı cins mensubu ile samimiyeti ilerletmek ve sonunda sevgili konumuna getirmek için kullandım bir çok kez..
evet, evet internetten kızlara yavşadım sanırım.. sizin için sorun kızlara asılmaksa o zaman ya rahipsin, ya gaysin ya da ikisi birdensin arkadaşım.. kusura bakma.. sorun internetten kızlara asılmaksa o zaman da mantıksızsın.. internetin normal sosyal ortamdan farkı ne?.. bırak isteyen orda sosyalleşsin, isteyen yavşasın istediğine, yine o isteyen yavşamasının etkilerini iyi ya da kötü şekilde görsün aynen normal hayatta olduğu gibi.. bunda anormal bir şey yok bence.. sence niye var anlamıyorum..
millet isimlerini deşifre ediyorlar, ne kadar ayıp..
niye ayıp abisi?.. adamın kendi rumuzu değil mi, deşifre de eder, götüne de sokar.. belki güveniyor kendine, bir kız düşer diyor, sana mı kaldı.. işallah düşer kardeşime.. onun oradan kız düşürmeye çalışıyor olması sözlükteki kalitesini değiştirecek mi?.. o zaten burada 'facebook'tan kız düşürmeye bir şey demeyen' bir karakterin düşündüklerini yazıyordu.. bir şeyi etkilemeyecek..
hadi eleştiriyorsun anlamadığım bir şekilde burada, tamam.. bir iki zıpçıktı da gitmiş orada ötüyor ''abazansınız abaza kızlara yavşamak abaza ben çok ahlaklıyım'' diye..
bize ne birader?.. bence saçma düşünüyorsun, saçma düşünmekle kalmayıp, sence saçma düşünenelerle aynı saçmalığı paylaşıyorsun, yaptıklarının saçma olduğunu göstermek adına.. çok saçmasın..
sonuç olarak, bırakın isteyen istediği bilgiyi versin kardeşim, size niye dert oluyor anlamadım.. isteyen sevgili arasın.. sana sulanırlarsa o zaman kızarsın..
ha bu arada ben kaçak gibi kim kimmiş onlara baktım sadece.. katılmadım konuşmalara.. kavgalar zevkli oluyor ama..