bugün
- putin türkmüş7
- türk vatandaşları türktür8
- true'nin acile kaldırılması8
- iyi bir insanın kötü bir insana dönüşme süreci7
- dinci şairler3
- ibadethanelerin ürkünç olması10
- şeriatçıların başarılı olduğu şeyler4
- sözlük yazarlarının kombinleri8
- canımın yubari kavunu çekmesi8
- amca diyen bokolog2
- ilk öpüştüğüm kız6
- vexillarius the slayer2
- eczacının sağlıklı günler demesi5
- giysi fiyatlarının uçması2
- almanyada çok insan öldü haklı mıydı4
- rus milfi3
- türkiyeli olmak2
- bebek katili4
- osuruktan şiirler41
- 18 ağustos 2026 fenerbahçe lyon maçı20
- koreli ucube ile evlenen kadın3
- aleksey batrakov13
- burası instagram değil sözlük4
- gogo yubari ile okul gezisinde yanyana düşmek2
- ford flex3
- adana kebap10
- mahalle kültürünün yok olması2
- dünya asla vazgeçme günü4
- gece pencereyi açık unutup yatmak5
- şu an sizi ne mutlu ederdi3
- haftanın gammazları listesi26
- ince memed3
- hepsi rüyaymış diye 10 yaşında uyanmak2
- rusya'dan ingiltere'ye iha tehdidi2
- muadil ilaç2
- akrabayı engelleme havası2
- türkiyenin ukraynaya füze satışına putin uyardı3
- uzaylılara açıklamakta zorlanacağımız şeyler2
- günün tweeti2
- tulumba tatlısı6
- zeynep bastık'ın beyaz külodu2
- arkadaşlar sizce bu balık mı rihanna mı3
- devlet eliyle eğitim zorunluluğu2
- içimi dostuma döktüm umarım başkalarına anlatmaz2
- dünyanın sonunun fon müziği2
- her şeyi hatırlayan insan2
- eyvah karakollara düştük2
- ben geldim kerkenezler18
- kanal ayarlama 1500 lira11
- insanın ilkel olduğunu kanıtlayan hede2
efendim aylardan kasım mersinde bir eğitimdeyiz. 100 kişilik bir kızlı erkekli grup bir salonvari yerdeyiz. kareoke yapılıyo. benim ses doğal afet olduğundan kareokeye yeltenmiyorum millete boşuna eziyet olmasın diye. bende şiir okumaya niyetlendim. ama şiir okumak yetmez idi hikayesinide anlatmalıydım. çıktım sahneye ve başladım anlatmaya;
lavinnia kelimesinin anlamı ölüm çiçeği. belkide imkansız aşkın sebebine verilebilecek en güzel isim. Özdemir Asaf, Lavinia'yı henüz üniversite yıllarında platonik olarak aşık olduğu kıza yazmıştır. Özdemir bu değerli dizeleri bir şiir yarışmasına göndermeye karar verir. Katıldığı yarışmada Özdemir şiiri büyük beğeni toplar ve yarışmayı kazanır. Bir söylentiye göre Özdemir Asaf şiiri okurken aşık olduğu kız da salondadır ve şiirin okunma esnasında salondan ayrılır. Özdemir bu duruma hayli içlenir ve asla duygularını aşikar etmez. Peki ya kimdir Lavinia? Elbette aşık olduğu kızın adı Lavinia değildir dizelerden de anlaşılacağı üzere. Uğruna şiir yazılan bu kadın Mevhibe Beyat'tan başkası değildir. Mevhibe hanım ise ilhan Selçuk'a aşıktır. Yalnız ilhan Selçuk ’'gönülden gönüle” dolaştığı için belki de doğru bir aday olmayacaktır Mevhibe Hanım için. Bunun üzerine bu kez Öztürk Serengil ile evlenir. Bu evlilik de kısa sürer. Daha sonra fotoğrafçı Muhlis Hasa ile evlenen Mevhibe Beyat 11 Eylül 2007'de vefat eder. Sonuç olarak belki de hiçbir zaman kendisine yazıldığını öğrenemedi Mevhibe Beyat. Belki de Özdemir Asaf böyle istemişti. Kim bilir ismi açıkça belirtilse bu kadar etkileyici ve gizemli olur muydu Lavinia?
Lavinia
“Sana gitme demeyeceğim.
Üşüyorsun ceketimi al.
Günün en güzel saatleri bunlar.
Yanımda kal.
Sana gitme demeyeceğim.
Gene de sen bilirsin.
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim,
incinirsin.
Sana gitme demeyeceğim,
Ama gitme, Lavinia.
Adını gizleyeceğim
Sen de bilme, Lavinia. ”
1957, Özdemir Asaf
lavinnia kelimesinin anlamı ölüm çiçeği. belkide imkansız aşkın sebebine verilebilecek en güzel isim. Özdemir Asaf, Lavinia'yı henüz üniversite yıllarında platonik olarak aşık olduğu kıza yazmıştır. Özdemir bu değerli dizeleri bir şiir yarışmasına göndermeye karar verir. Katıldığı yarışmada Özdemir şiiri büyük beğeni toplar ve yarışmayı kazanır. Bir söylentiye göre Özdemir Asaf şiiri okurken aşık olduğu kız da salondadır ve şiirin okunma esnasında salondan ayrılır. Özdemir bu duruma hayli içlenir ve asla duygularını aşikar etmez. Peki ya kimdir Lavinia? Elbette aşık olduğu kızın adı Lavinia değildir dizelerden de anlaşılacağı üzere. Uğruna şiir yazılan bu kadın Mevhibe Beyat'tan başkası değildir. Mevhibe hanım ise ilhan Selçuk'a aşıktır. Yalnız ilhan Selçuk ’'gönülden gönüle” dolaştığı için belki de doğru bir aday olmayacaktır Mevhibe Hanım için. Bunun üzerine bu kez Öztürk Serengil ile evlenir. Bu evlilik de kısa sürer. Daha sonra fotoğrafçı Muhlis Hasa ile evlenen Mevhibe Beyat 11 Eylül 2007'de vefat eder. Sonuç olarak belki de hiçbir zaman kendisine yazıldığını öğrenemedi Mevhibe Beyat. Belki de Özdemir Asaf böyle istemişti. Kim bilir ismi açıkça belirtilse bu kadar etkileyici ve gizemli olur muydu Lavinia?
Lavinia
“Sana gitme demeyeceğim.
Üşüyorsun ceketimi al.
Günün en güzel saatleri bunlar.
Yanımda kal.
Sana gitme demeyeceğim.
Gene de sen bilirsin.
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim,
incinirsin.
Sana gitme demeyeceğim,
Ama gitme, Lavinia.
Adını gizleyeceğim