jason becker

her önüne gelene, azcık gitar çalabilen herkese virtüöz diyenler bu adamın adını bile duymamışlardır çoğu zaman oysaki jason tüm zamanların en yetenekli gitaristi kabul edilir. 18 yaşında dünyanın en yetenekli gitaristi olarak gösterilmiştir. 20 yaşında yaptığı albüm büyük gitaristler tarafından hayranlıkla karşılanmış ve jason virtüöz olarak anılmaya başlanmıştır. teknik, hız, duygu, yetenek...hepsi vardır bu adamda ama şans yoktur. daha 20'li yaşlarının başında amansız bir hastalığa yakalanır, doktorlar en fazla 5 yıl yaşarsın demiştir kendisine. vücudunun konrtolünü yavas yavaş kaybetmiş, en sonuna sadece tek bir gözkapağını ve çenesini oynatabilecek duruma gelmiştir. ve inanılır gibi değil ama yarım kalan albümünü bu şekilde tamamlamıştır. özel bir bilgisayar yardımıyla gözüyle seçtiği notayı çenesiyle onaylar ve şarkılarını bitirir. neyseki jason hala hayattadır. tabi tekerlikle sandalyeye bağlıdır, vücuduna takılan hortumlarla beslenmektedir ve beni en çok üzen şey gitar çalarken yüzünden hiç eksik olmayan o kusursuz gülümsemesinin artık olmamasıdır. vücudundaki hiç bir kası oynatamadığı için gülememektedir jason.
benim için tüm zamanların en iyisidir. jimi hendrix gitaristlerin, jason ise gitarların tanrısıdır. sweep olayını aşmıştır. pagannini capricelerini onun kadar iyi yorumlayan hala çıkmamıştır. serrana parçasını hala onun gibi çalabilen gitarist yoktur. dünyanın en iyi gitaristlerinden biri olarak gösterilen marty friedman, jason becker için şunu der: ''hayatım boyunca kendini jason kadar hızlı geliştiren bir gitarist daha görmedim'' yine marty friedman şöyle bir anılarını anlatmıştır: ''jason'la ilk tanıştığımız zamanlardı onun bir ev studyosu vardı ve ben şarkılarımı ona bırakmıştım ertesi gün geldiğimde jason tüm şarkıları hatasız çalabiliyor ve bir de bana şarkılar üzerinde tavsiyelerde bulunuyordu.''
daha o kadar çok şey yazılabilir ki jason'la ilgili yoyo oynarken tek elle solo atması, hastalığından dolayı titreyen ellerle gitar çalması, ayakta duramayacak haldeyken dahi albüm kayıtları için stüdyoya girip sandalyeye oturarak çalması, cacophonydeki kompleks soloları... ama gerek yok hiç bir cümlenin tam olarak anlatamayacağı hayatı jason end of the beginning ile o kadar iyi anlatıyor ki dinleyin yeter.