bugün

ahmet davutoğlu

--- alıntı ---
Davutoğlu'nun, başbakanlıktan ayrılmak zorunda bırakılmasından sonra, ABD'nin ünlü dış politika dergisi Foreign Policy'nin "Amerika, Ankara'daki adamını kaybetti" diye yorum yapması unutulmamalıdır.

Yine işgal girişiminden 13 gün sonra, ABD Ulusal istihbarat Direktörü James Clapper'in "Bizim bazı muhataplarımız, ya tasfiye edildi ya da tutuklandı. Bu durum ABD'nin Orta Doğu stratejisini daha güç hale getirecek" dediği unutulmamalıdır.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel de Türk ordusu içinde IŞiD'le mücadele konusunda müttefiklerinin olduğunu belirterek, tutuklamaların Türkiye ve ABD arasındaki iş birliğini etkileyebileceğini, ABD'nin bölgedeki operasyonlarının zayıflayacağını söylemişti!

"Elazığ gibi bölgede huzur adası olarak bilinen güzel şehrimiz neden hedef alındı?" deniliyor?ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 2 Nisan'da Türkiye'deki 19 şehirle ilgili vatandaşlarını uyarmıştı!Uyarıda Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkâri, Bitlis, Elazığ, Adana, izmir ve Muğla illerine gidilmemesi istenmişti.

PKK da 15 Temmuz'dan sonra yaptığı ilk açıklamada, şehirlerde büyük eylemler yapacağını, polisi hedef alacağını duyurmuştu! Eylem yapacakları yerlerin adresini vermişler ama saldırılara karşı önlem alınamamış...
Kaynak: Türkiye'yi hizaya getiremeyecekler! - Arslan BULUT
--- alıntı ---
http://www.yenicaggazetes...iremeyecekler-39397yy.htm