islamı sorgulamak

Ara ara yaptığım bir şey. Mesleğime ek olarak Matematikçi, fizikçi, hatta mühendis gibin bir şey olduğum için hayattaki her şeye kanıtsal ve temellendirme olguları odaklı bakıyorum, dünyayı rasyonel bir perspektiften görüyorum. Bakın ne kadar bilimsel gonuştum ama biraz ego kasıyım diye. Kısaca anlatmak istediğim sıçarken dahi bu yaptığım akla mantığa uygun mudur lan bunu yapıyorum ama bu doğru mu acaba diye düşünmem. Kanıtı olmadan hiçbir şeye inanmıyorum yani.
Şimdi bunu bu saatte niye zırvaladım. Çünkü, benim gibi olan her insan din denen şeyi en az bir kere sorgulamıştır. Hele bu din görünürde saçtan tahrik olan, kadını insan yerine koymayan, yaşandığı hiçbir ülkede huzur yokmuş gibi sanılan bir dinse sorgular had safaya çıkar.
Ha bence her insan en az bir kere hayatında dinsizliğe gidecek kadar sorgulamalıdır dini. Bir din akıldan ve sorgudan korkuyorsa atın onu çöpe.

Ve eğer hadislere şeyhlere hocalara kulak verecekseniz bu sorgunun sonu gelmez.

Bu kadar yazdıktan sonra söyleyeyim, ben aynı newton gibiyim; Kainata ve kendime bakarak Tanrı’yı bulup tanımak istiyorum, demiş..