bugün

1 mayıs 2008

--spoiler--
1 Mayıs 2008'in emekçilere yönelik en yoğun saldırıların gerçekleştiği bir dönemde kutlanacağını vurgulayan üç emekçi konfederasyonu "Sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık ve demokrasi için 1 Mayıs'ta omuz omuza Taksim'deyiz" sloganı ile bir araya gelecek.

HABER MERKEZi Türk-iş, DiSK, KESK kutlamaları Taksim'de yapacak. Dün gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile Türk-iş, DiSK ve KESK "Sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık ve demokrasi için 1 Mayıs'ta omuz omuza Taksim'deyiz" sloganıyla bu yıl 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılacağını duyurdu.

Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelen KESK, DiSK ve TÜRK-iŞ üyeleri "1 Mayıs" yazılı bir pankart açarken, üç sendikanın genel sekreterlerinin de aralarında bulunduğu grup, "işçilerin birliği sermayeyi yenecek", "1 Mayıs'ta 1 Mayıs Alanı'ndayız" sloganları eşliğinde 1 Mayıs Taksim kararını açıkladılar.

Grup adına açıklama yapan DiSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Türk-iş, DiSK, KESK olarak, 1 Mayıs'ta omuz omuza olacaklarını duyurdu. Görgün, "1 Mayıs 2008'i, emekçilerin 12 Eylül 1980 darbesinden sonra en ağır saldırılarla karşı karşıya olduğu günlerde karşılıyoruz. Hükümet, sermayenin bir dediğini iki etmezken emekçilerin kazanılmış hakları tek tek budanıyor. Hükümet, ülkemizi küresel sermayenin dikensiz gül bahçesi yapmak için elinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu.

Gücümüzün farkındayız
Sosyal güvenlik ve sağlık haklarına da değinen Görgün, Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri olan sosyal hukuk devleti ilkesinin hiçe sayıldığını Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı'yla, sağlığın özelleştirilmesi, ticarileştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Görgün, 1 Mayıs'ta, emek örgütleri olarak bu başlıkların dile getirileceğini belirtirken, 1 Mayıs'ta sendikaların sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi gündemi ile alanlarda olacağını vurguladı. 1 Mayıs'ta, 12 Eylül Anayasası'na ve 12 Eylül'ün sendikal yasaları ve yasaklarına karşı 'artık yeter' diyeceklerini de sözlerine ekleyen Görgün, güçlerinin farkında olduklarını söyledi.

--spoiler--