dünya

Gezegenimiz, şimdiye kadar üzerinde yaşam olan tek gezegen. Tabi bizim bildiğimiz kadarıyla.
Varoluş sürecinden bu yana dünya bir çok olay yaşadı.
Oluşumundan biraz bahsedecek olursak ilk önce güneş'ten kopan bir toz bulutundan ibaretti, daha sonra yerçekiminin etkisiyle birlikte kayaların bir araya gelerek yoğunlaşması ile dünya oluşmaya başladı ilk önce yanan bir gezegendi ve sıcaklığı güneşinkinden çok daha fazlaydı, zaman içerisinde gezegene gök taşları düşmeye devam etti. Bu göktaşları bize hayat veren suyuda beraberinde getirmiş oldu. Su miktarının artması ile birlikte gezegenimiz soğumaya başladı dünya artık sularla kaplıydı. Yaşamın başladığı sularla.
Dünya yaşıyordu. Zaman içinde Dünya'nın okyanuslarında volkanik patlamalar meydana gelmeyi başladı, bu patlamalar karaları oluşturmuştu dünya artık hem deniz hemde karalar ile kaplıydı.
Tabi bu hikayenin başı, dünya da bir buz çağı başlamıştı. Hala yaşanılmayacak bir gezegendi, elbette bu sonsuza kadar süremezdi bir şeyin bunu ortadan kaldırması gerekiyordu, dünya'nın çekirdeği hala sıcaktı zaman içerisinde volkanik faaliyetler baş göstermeye başladı bunların sonuncunda atmosfere tonlarca karbondioksit karıştı ve dünya ısınmaya başladı.
Elbette, gezegen yaşam için gerekli faktörleri henüz bulundurmuyordu. Ozon tabakasının olmaması yüzünden zararlı güneş ışınları dünyamıza giriyordu.
Ozon tabakasının zaman içerisinde oluşması ile birlikte ilk canlı türleri suda görünmeye başladı, bunlar ilkel küçük bakterilerdi. Zaman içerisinde yeni türler ortaya çıkmaya başladı bitkiler, kara hayvanları ve dinozorlar.
Dünyanın başına bir felaket daha gelecekti dinozorları yok edecek olan gök taşı çarpacaktı. Bu çarpmanın etkisiyle dünyanın dengesi yeniden bozuldu oluşmuş bir çok canlı türü yok oldu. Tabi bu gök taşı çarpmasaydı belkide insan nesli var olamayacaktı.
Bu dünya bize ait değil, insanlar sanki kendilerine aitmiş gibi dünyayı katlediyorlar. Bir çok canlıyı öldürüyor, ne için? Sadece kendi egoları tatmin etmek için, hayatta kalmak için değil, hayvanlar insanlardan daha saygılı davranıyorlar dünyaya, sadece karınlarını doyurmaya çalışıyorlar.
Bu sadece hikayenin yarısı dünya ömrünün yarısını tamamladı kimbilir başına daha neler gelecek, şuna inanıyorum ki bir gün insanlar Dünya'nın dengesi ile oynadıkları için pişman olacaklar.