bugün

jan böhmermann

bahsi geçen şiiri türkçe altyazıyla buldum, bizim dışişleri bütün türkiye´yi aşağılıyo, diyerek konuya yaklaşıyor, ancak bahsi geçen şiir bütün türkiye´yi aşagılamıyo.

şiir şöyle

http://www.bild.de/video/...edicht-45152028.bild.html

erdoğan a tabii giydiriyo, ama almanya´da meşhur 5.maddeye göre böyle bir hakkı da var.

bu işin büyüme sebebi de merkel´in mülteci krizinden dolayı erdogan´a ihtiyacı olması, bu işin büyümesinin sebebi, ne böhmermann, ne erdogan, ancak sadece frau merkel.

erdogan´a bakın size hakaret etti diye kendi gazetecime bile yargının yolunu açtım, diyecek.

iç politikaada da türkiye yanlısı konuşuyo mesela. hiç merkel in ağzından duyulmasına alışılmadık şeyler söylüyo, türkiye´ de basın özgürlüğüne sansür konularına hiç girmiyo, ama mesela avrupa´nın mülteci krizi konusunda tüürkiye´ yi yalnız bıraktığını söylüyo !!!...nedense tam da şimdi, muhalefet kendisinin mülteci krizinde sıçtığını ve kendi seçmeninin bile bu konuda muhalefeti desteklediği haberlerinin çıktığı bir zamanda...
birdenbire türkiye´yi ve türkiye aşkını keşfetti angela.

almanya´daki bütün politik bilimcilerin koro halinde söylediği şeyi bu satırlarda - konuşarak diil yazılı olarak- bir kere de biz tekrar edelim - eğer mülteci krizinde yanlış yaptığını, kurtuluşunun türkiye´yle iyi geçinmek olduğunu düşünmeseydi,jan böhmermann konusu bu kadar büyümez, almanya´karşı adım atardı.

ama almanya karşı adım atmıyo, hatta türkiye´yi destekliyo !!....neden?...

böhmermann olayını merkel olmadan görmeye çalışan, büyük hata eder.

-sonunda gene jan böhmermann, götü kurtaracaktır,

ama merkel ttürkiye´ye geldiği zaman tayyibine,

sevgilim, aşkım ben elimden geleni yaptım, bundan daha fazlası benim elimden gelmez, lütfen böhmermann konusu bundan sonra aşkımızı etkilemesin, n´olur, bizim gönderdiğimiz mültecilerigeri almaya devam et, de önümüzdeki seçimleri de kazaniim, di mi canikom...
diyecektir.

zaten büyük alman gazeteleri, bu jan böhmermann konusundaki makalelerinde "maçı kazanmak için piyon fedası" şeklinde değerlendirdiler olayı.

türk kamuoyu bunu bilmelidir. bu olayın bu şekle gelmesinin sebebi, angela merkel in mülteci politikası yüzünden hata yapmış olması, almanya´ya birdenbire 1,5 milyon mültecinin doluşmuş olması, ve muhalefetin angela sıçtı feryatları, ve de alman ırkçı partilerinin ciddi ciddi oylar alarak, parlamento da söz sahibi olacak, şekle gelmeleridir.

o, bu mozaiğe bakarak, hmmm benim bu durumda tayyip erdoğanla iyi geçinmem lazım, diyordur, herhalde.

erdoğan karşıtları oolan bizler, bu alman politikası ışığında tamamen dümenden olmak kaydıyla, angela nın türkiye´ye gelip, evet sizin lideriniz dünya lideridir, demesinden falan korkuyoruz....

şunu türk kamuoyu bilsin ki, aynı angela, kendisine tayyibin orospusu musun sen, diyen mizah programlarına, tayyibin cariyelerinden biri, falan diyenlere hiçbi şey yapmamıştır.

kendisi hakkında daha acımasızca yapılan bir sürü eleştiri, bu son böhmermann krizi zamanında, söz konusu bile edilmemiştir.
© copyright 2005 - 2026