bugün

anthony joshua

hakkındaki en büyük yanılgı; şu ana kadar vasat boksörlerle dövüşerek kemere uzandığıdır. fakat şu anda aktif diğer önemli boksörler ile karşılaştırırsanız ilk 15 maçlar itibari ile aj'in kolayın aksine gayet zorlu rakipleri yendiği. daha dün mağlup ettiği eski şampiyon charles martin 'in sadece vyaceslav glazkovile kayda değer bir maçı vardır. ilerideki muhtemel rakibi wbo ve wba şampiyonu tyson fury ise ancak onbeşinci maçında derek chisora ile karşılaşmıştır ciddi bir rakip olarak. deontay wilder ise zaten bu alandaki en mimlenmiş boksördür, bilinçli bir şekilde kolay rakiplerle karşılaştığı için.

ayrıca aynı boksörlere karşı rakiplerine göre daha iyi sonuçlar alması da dikkat çekicidir joshua'nın. raphael zumbano love'ı c.martin 10. roundda nakavt ederken, joshua işini kısa kesmiş ve 2.roundda nakavt etmişti rakibini. ayrıca fury kevin johson'ı 12. round sonunda puan ile yenerken; joshua yine johnson'ı 2. roundda nakavt etmiştir.

naçizane görüşüm; uzun vadede sürpriz olmaz ise ağır sıkleti domine edeceğidir. var olan bazı eksikliklerini sahip olduğu çalışma azmi ile kısa zamanda giderebileceğini ve korkunç yumruk gücü ile uzun süre kemerlere ambargo koyacağını düşünüyorum. şu anda sıkletteki rakiplerinin hepsinden daha genç ve daha güçlüdür, boks tarzını biraz da teknik ile zenginleştirirse yoluna çıkacak kim olursa olsun dün yaptığı gibi yere serecektir.