otherside

uyuşturucu bağımlılığını anlatan red hot chili peppers şarkısı.

--spoiler--
birazdan okuyacaklarınız uyuşturucu kullanımı ve etkileriyle ilgili olacağından rahatsız olacaklar şimdiden okumasın.

--spoiler--

bir kez eroin bağımlısı oldunuz mu bunun asla bir geri dönüşü yoktur. hiçbir zaman bundan tam anlamıyla kurtulamazsınız. hayatınızı değiştirebilirsiniz, alışkanlıklarınızı, belki de bu kötü bağımlılığınızı, ama her zaman sizi geri çeken, tekrar kullanmanıza iten içinizdeki o istek bitmeyecek. o tecrübeyi tekrar yaşamak isteyeceksiniz.

"I heard your voice through a photograph" derken baktığı fotoğrafların bile (ki alakası hiç olmasa bile) ona onu hatırlattığını belirtiyor. foto ona uyuşturucuyu hatırlatan bir kişi ya da yer olabilir.

"I thought it up and brought up the past" ona geçmişi hatırlattığını söylüyor.

"Stranger things could never change my mind
I’ve got to take it on the otherside" burada "other side" a bir giriş yaptın mı, o uyuşturucudan bi tattın mı, bir daha geri dönüşün olmadığını belirtiyor. sen artık diğer taraftasın ve burada yaşamak zorundasın.

"The ashtray’s full and I’m spillin’ my guts" eroin bağımlıları çok sigara içer, bu onların kafasını daha bi uçurur. spilling my guts burada uyuşturucuyu bırakmaya çalışanların kusmasını belirtiyor olabilir.

"She wants to know am I still a slut" insanlar genelde eroini "she" diye tabir eder. çünkü eroin bozuk bir ilişki gibidir. sen onu seversin, sana müthiş zamanlar yaşatır sonra sana cehennemi yaşatır. kendisine slut yani sürtük derken she nin yani eroinin sürtüğü olduğunu belirtiyor, hala onun olup olmadığını merak ediyormuş hatta eroin. hayat kadınının seksten aldığı zevk gibi ondan zevk alıyor...

"I Don't believe it's bad" derken uyuşturucunun kötü olamayacağından bahsediyor. aslında kötü olduğunu biliyor, biliyorlar. bu meretin içine düşmeyenler bu hissi tam bilemez, anlatması zor.

"I yell and tell it that
It’s not a friend
I tear it down I tear it down
And then it’s born again" uyuşturucu hayatını mahvediyor, bunu sen de biliyorsun. nefret ediyorsun ondan. o senin arkadaşın değil, onu yeniyorsun, ama tekrar geliyor. hem de çok kolay bi şekilde. yolda giderken onu kullandığın yeri görüyorsun, birlikte içtiğin arkadaşlarından biri seni arıyor. facebook'da takılırken hiç beklemediğin bi anda sana onu hatırlatan bir şey ile karşılaşıyorsun. kullanan birisini görüyorsun ve onla arkadaş olmak istiyorsun. liste uzar gider...

--spoiler--
BURASINI AÇIK BIR ŞEKiLDE ANLATACAĞIMDAN DEDiĞiM GiBi RAHATIZ OLANLAR OKUMASIN
--spoiler--

"Scarlet starlet and she’s in my bed
A candidate for a soul mate bled
Push the trigger and pull the thread I’ve got to take it on the otherside" onu enjekte ederken, eğer turnike kullanıyorsan onu koluna bağlarsın ki damar görünebilsin. sonra şırıngayı sokar ve kana karışması için pistonu ittirirsin. pistonu itmeden önce turnikeyi açarsın. ve otherside'a tekrar hoş geldin. buradan kaçışın pek kolay değil.

--spoiler--
AÇIK iÇERiK BiTTi
--spoiler--

şimdi kulaklığı tak, otherside adlı şarkıyı bir de şimdi dinle.