bugün

suriyeliler

Bütün sorunun gelmekten ziyade, geldikten sonra yapılanlar olan hadisedir.
Ülkeye alıyorsun, ortada hiç bir planın yok, gelen sınırdan geçiyor kamplara giriyor isteyen oradan çıkıyor başka yerlere şehirlere ülkelere gidiyor ve sen kalanlara maaş bağlıyorsun, üstelik kalanlar savaştan kaçmalarına rağmen doğum oranlarında yüksek yüzdeleri yakalıyorlar!
Ortada plan yok sorunda bu zaten, Avrupalı bu işi 15 günde çözdü, 3 milyar doları veririz, burda gruplarız işe yaramayanları size yollarız dedi, seve seve kabul ettik.
Aslında yapılacak iş zor değildi yüzlerce farklı plan uygulanabilirdi, mesleklere göre ayrılabilir buna göre belli şehirlerde pilot bölgeler kurularak o bölge geliştirilebilir, ve kendi içerisinde kendini idare edebilen kentler oluşabilirdi.
Doktor, avukat, vs. gibi meslekleri değerlendirebilirdik, ama biz gelin çadırlarda kalın isterseniz gidin, yapabiliyorsanız çalışın dedik, üstelik ciddi ciddi istanbul başta olmak üzere enflasyonu arttırıp, işsizliği yükselttiler.
Sigortasız 500 - 600 lira ücretle çalışıp, 600 tl kira verilen daireye 1500 lira kira ödeyip oturuyorlar. Sonuç olarak ben bugüne kadar ülkeye bir yarar sağladıklarını görmedim.