bugün

fırat tanış

izlemekten keyif alınan, kendini takip ettiren başarılı oyuncu. onu ilk tanıdığımda tramvay filminde rol alıyordu. kimdir bu kadar güzel oynayan adam dedim. sonra öğrendim ki fırat tanış diye biriymiş. zamanla adını daha çok duyar oldum çünkü tam anlamıyla çon yönlü bir sanatçı olduğunu keşfettim. çok sevdiğim şarkıların altındaki bestecinin adı da o idi. aynı zamanda müzik hakkındaki zevki ile yine gönlüme taht kuranda oydu. çünkü bildiğim kadarıyla o da bir yasmin levy hayranıdır.
kendine has buğulu bir sesi vardır bu adamın, bir de güzel elleri. onu sadece televizyon ekranında izleyip karar vermenin doğru olmayacağını düşündüm. aslında haklıydım. çünkü oyunculuğun er meydanı tiyatro sahnesidir derler. bir de orada gidip izlemek lazımdır dedim, kimdir nedir diye. bu sebepten ötürü oyun atölyesi'nin hırçın kız oyununa gittim. ona yaklaşık 2.5 saat boyunca hayran kaldım. sırf ona değil, tüm ekibe. karşımda genç, dinamik, içleri tiyatro sevdasıyla dolu bir kadro vardı. ve bu kadronun başını çeken isimde fırat tanış idi. 2.5 saatlik oyun boyunca anlık bile kopmadı rolünden. iç dinamizmini hiç kaybetmedi, rolünün hakkını ziyadesiyle verdi.
elbette bu mevzuda ahkam kesecek değilim. lakin bu güzel adam hakkında şunu rahatlıkla söyleyebilirim. o ciddi anlamda çok yönlü bir sanatçı. onu izlemekte güzel dinlemekte.
zira benim dışımda otoritelerde onun hakkını vermiş tabi. bu zamana kadar aldığı ödüllere bakacak olursak;
sır çocukları ile;
14. ankara film festivali, 2002, umut veren yeni erkek oyuncu
39. antalya film festivali, 2002, en iyi erkek oyuncu
iskenderiye film festivali, 2003, en iyi erkek oyuncu
22. istanbul film festivali, 2003, en iyi erkek oyuncu
24. siyad türk sineması ödülleri, 2002, umut veren genç oyuncu

a bu arada ellerinin ne kadar güzel olduğunu söylemiş miydim? evet, söylemişim.*