bugün

adnan menderes

atatürk tarafından keşf edilen kişidir kendisi.

adnan menderes'in tüm siyaseti din eksenlidir diyenler lübnan da ki çatışmalarda neden müslümanlar yerine hristiyanların yanında olduğumuzu açıklayamaz, birleşmiş milletlerde cezayir'i savunacağımız yerde neden fransa'yı savunduğumuzu idrak edemezler. çünkü dış politika hiçbir zaman duygulara dayanmaz aksine çıkar ilişkileri üzerine kurulur. madem bu adam dinciydi neden din kardeşlerini desteklemedi diye sormak gelir içimden. heyhat ki chp den daha batıcı bir parti idi dp.

karşıt yayınları engelledi onları sansürledi diyenler nasıl bu antidemokratik darbeye evet diyebiilyor aklım almıyor doğrusu .okuduğum ve izlediğim bu konulardaki kitap ve belgesellerde hiçbir zaman neden asıldığına dair kesin bir şey yoktur ama okuduğum bir şey var ki, darbeciler o enteresan mahkemenin verdiği idam cezalarının bir kısmını onaylayıp, bir kısmını hafifletirken mahkemenin gönderdiği karar gerekçelerini dahi okumamıştır.
hükümeti deviren bir ordunun bir başbakanı asma nedeni onun gayrimeşru ilişkisinden olan çocuğu ya da bir devlet başkanının hediye ettiği tazıyı hayvanat bahçesine parayla satması olamaz. ancak bir şey ile idam edebilirsiniz o da vatan hainliğidir. bunu bilip de dillendiremeyenler, ezanı tekrar arapça yaptı türkiye geriye gidiyor düşüncesi içinde olanlardır. laiklik dinin devlet işlerine karışmaması olduğu gibi devletinde din işlerine karışmamasını gerektirir. siz ne diye müdahale edip ezanı türkçe yaptınız o zaman? bu laikliğe ayıkırı değil mi?
ayrıca en son onun döneminde tren yolu döşenmiştir yurduma.

ve bir not daha ;

"imf'in ilk kurbanıdır...mc namara'yı türkiye'den kovmuştur...tabi onlar atatürk nesliydi...türkiye için görülmemiş bir kalkınma hamlesi yapmaya gelmişti.."
(atilla ilhan, 29.05.2004, 23:20, sky türk)