bugün
- kızlar acilen konuşmamız gerek18
- aykolik'in her gün mastürbasyon yapması24
- haftanın gammazları listesi25
- süleymancılar6
- hangi sözlük kızının sağ koltuğuna oturursunuz9
- ben sözlüğü ciddiye almıyorum karizması11
- damarsız tüysüz manisa yaprağı6
- sözlük kadınları üzerine süper tespitler3
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması24
- beyin ameliyatından çıkmak7
- almanya da pazar günleri dükkanlar açık olsun6
- iha yaptı siha yaptı7
- sağ koltukta bacağını elleten erkek7
- aykolik 31 çekmeyi nerden öğrendi sorunsalı5
- ispartalı kızların gül kokması8
- elit kelimesini çok kullanan insan5
- akp3
- gammaz olup kimseyi gammazlamamak8
- ioçk'nın arkasına binmek4
- gocu'nun arabada açtığı şarkılar5
- arkadaşlar sizce bu neye benziyor4
- mehdinin bir anda gelecek olması11
- anın görüntüsü20
- sarma3
- her şeyi söylerim kimse bana bir şey diyemez2
- özgür irade2
- uludağ sözlük evreni5
- rüştü reçber'in antalyalı olması3
- gammaz çetesi büyük bir operasyon planlıyor8
- 13 ağustos 2026 kolombiya depremi11
- akpkkmhp2
- bilinçaltımızın derin dondurucu olması8
- kim bana beddua etti2
- sadece elit beyler mesaj atsın5
- emniyet kemeri takan erkek ılık mıdır sorunsalı5
- mekke anlaşması21
- ispartaspor2
- gammaz olup zall'ı gammazlamak4
- franz kafka dönüşüm4
- siftah2
- gammazların hain planlarının yine tutmaması7
- franz kafka adolf hitler ve tesla ile rakı içmek3
- sözlükteki 10 kişiden 9unu hiç sevişmemiş olması2
- tarihi bir dönüm noktası olarak rexona'nın icadı2
- hala akp diyenler7
- çerçeve yasa35
- domuz çikolatası6
- yeni parti tüzüğü3
- bilgi içerikli entry giren yazar5
- cinler bizim alemimize nasıl geçebiliyorlar9
kendisini ücretsiz muayene eden dişçisine hediye ettiği tablo kümes kapısı olarak kullanılmış, ancak yıllar sonra milyon dolarlık bir tablo olduğuna kaanat getirilmiş ressamdır. resimlerinde sıkça göze çarpan köy, köylü insan, ayçiçekleri hayatının büyük bir bölümünü köyde geçirmiş olmasının etkilerindendir. Paris'te aralarında gauguin'inde olduğu bir entellektüel grubu kurarlar. hedefleri sanat adına köle olmaktır ancak sonra herkes teker teker gider. birkaç kişiyle bir köy evi yutar ve orada yaşarlar. sonra gidenlere yenileri eklenir. hayatı boyunca sadece sadece bu gruba tutkuyla bağlı olan van gogh sinir krizleri geçirmeye başlar ve gauguin'inde gitmesinden korkar. sonunda evde sadece gauguin ve van gogh kalır ve gauguin'de gitmek istemektedir. van gogh şüpheci tavırlarıyla hergün uzun yürüyüşlere çıkan gauguin'i takip eder ve yolda karşılaşırlar. bunun üzerine gauguin çok kızar ve evi terk etmeye karar verir. yıllar sonra yani van gogh hayata gözlerini yumduğunda gauguin pişmanlığını dile getirir. ayrıca bilinenin aslına kulağını resmini çizmek için kesmemiştir. sürekli sinir krizleri geçirmekte ve bir sinir krizinin akabinde kulağını kesmiş ve akıl hastanesine yatırılımıştır. sonrada müdavimi olacağı bu hastanede kendine geldikten sonra portresini çizer. aynı zamanda sanatında akıl hastanesinde geçirdiği günlerde yaptığı tablolar önemli yer tutar. hayatı boyunca resimlerden para kazanamamış, her zaman erkek kardeşine maddi bağımlı olarak yaşamıştır. kardeşide ünlü galerilerde çalışmış ancak bu van gogh yaşarken onun yaptığı tabloların önem yada değer kazanmaya yetmemiştir. sanatının en önemli şeyi zıt renkleri birlikte kullanmasıdır (yeşil ve sarı tonların ortasına kırmızı güller yapmak gibi). 1890 yılında kendini vurmuş fakat kendini vurduktan iki gün sonra ölmüştür. hayatı boyunca kardeşiyle mektuplamış ve öldükten sonra kardeşi için yazdığı fakat göndermediği son mektup üzerinde bulunmuştur. mektupda " kısaca sanat uğruna hayatımı tehlikeye atıyorum ve bu yüzden aklımın yarısını yitirdim" demektedir. bir dahi mi yoksa bir kaçık mı olduğu kestirilememekle birlikte tabloları insanı van gogh'un girdaplarına alır ve huzurlu tarlalarda dolaştırır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar