bugün

beşiktaş

taraftarını hayal kırıklığına uğratma konusunda bir dünya markası haline gelmiş olan güzel takım.

hayal değil, gerçek bir hedefti bu sezonda şampiyon olmamız. oyuncular çok güzeldi, gençti, dinamikti. belki biraz tecrübesizlerdi ama çok sevildiler * diğer taraftarları geçtim, ben gerçekten çok umutluydum bu sezondan. dedim ki bu sene şampiyon olacağız, bu sefer hakikaten de şeytanın bacağını kıracağız galiba.

ama beşiktaş futbol takımı bir hayal kırıklığına daha imza attı maalesef. hiçbir maddi kaygısı olmayan bu taraftarı, takımının şampiyonluğuna sevinmek dışında bir amacı olmayan taraftarını gerçekten üzdü.

"alır mı acaba" tereddütleriyle izlediğimiz maçları söke söke aldıktan sonra en bırakılmaması gereken maçlarda yenildi. bir maça sevindi, ardından gelen beş maçta üzdü. çok çabuk şişirdi kendini. çok çabuk havaya girdi. ve sonuç: en olmayacak maçı kaybederek şampiyonluk yarışından adını sildirdi.

futbolcunun da, teknik ekibin de, yönetimin de oturup düşünmesi gerekiyor artık. futbol takımıyla uğraşılırken hakkında gram çaba sarf edilmeyen bayan voleybol takımı, play-offlara katılamayan erkek basketbol takımı aklıma geldikçe deli oluyorum. bu kadar önem verilen, çaba sarf edilen, desteklenen branşının bu hallere düşmesi içler acısı.

son olarak; süleyman seba'nın anısına sezonun adının "süleyman seba sezonu" konmasına verilen tepkilerden zaten hoşnut değildim, şimdi beşiktaş'ın şampiyon olmayacağı kesinleştiğine göre çok daha rahat konuşabilirim. süleyman seba'nın yaptıklarından ettiklerinden ziyade bir beşiktaşlı olduğu gerçeğine, sadece buna dayanarak "beşiktaş'ı şampiyon yapacaklar" diye bol keseden sallayan kardeşlerim, bu laflarım size. süleyman seba'yı sevmeyebilirsiniz, futbol adına hiçbir şey yapmadı, amaan o da kimmiş diye düşünebilirsiniz *. bunlar sizin fikirleriniz, belli bir dereceye kadar tahammül edebilirim belki. fakat sezon adı değişikliğini şike işareti olarak algılamak da nedir? bu nasıl bir mantıktır, benim aklım almıyor açıkçası. sezonun adına bir beşiktaşlının adı verilmesi bu kadar mı gücünüze gitti? hani önemli olan futboldu, kardeşlikti, bir taraftar olarak bu sporun gelişmesine katkıda bulunmak ve maç bazında takımını desteklemekti? kazandığımız her maçta döndürüp dolaştırıp aynı muhabbetin açılması baymıştı artık. beşiktaş'ın şampiyonluk şansı bitti, tüh bak şampiyon yapmıyorlarmış, gördün mü? acaba ne zaman anlayacaksınız beşiktaş'ın beşiktaş'tan başka dostunun olmadığını, olamayacağını, her durumda beşiktaş'ı yerin dibine batırmak için çabalayan bir güruh olduğunu ve bırakın şampiyon yapmayı, ellerinden gelse küme düşürmeye bile çalışacaklarını? o yüzden canım kardeşlerim, sizden ufak bir ricam var: bir daha böyle ekstrem teoriler üretirken daha mantıklı gerekçelere dayanın, şike gibi ciddi bir iddiada bulunurken de sağlam kanıtlar gösterin ki iddianız ciddiye alınsın, yetkililer tarafından incelensin hatta. sonrasında siz haksız çıkıyorsunuz, ben üzülüyorum.

not: bir tek beşiktaş mogaz kaldı geriye, onu da harcamayın sayın yönetim.