bugün

kaslı olmak

önce yanlış anlaşılmaları sonlandıralım. boy kısaysa gerek olmayandır yazılmış, kimse sana soracak değil güzel kardeşim antrenman yapıp yapmayacağını. boyum kısa olduğu için gerek görmüyorum yazman daha mantıklı. kısa boylu birinin uygun bir antrenmanla olduğundan daha uzun görünebileceği defalarca şahit olduğum bir şey. kimsenin hevesini kırmayın.

gelelim kaslı olmanın getirilerine. itiraf etmesi ne kadar zor olsa da insanlar aklında kalan 2-3 şeyden biri dış görünüşünüz. yeni girdiğiniz bir yerde direkt farkedilmenizi, biraz aklınız başınızdaysa da kolayca iletişim kurmanızı sağlar. yanlış olabilir, hatta bence yanlış ama gerçek bu. 1 aylık işimde tüm binayla selam içindeysem, herkes hal hatır soruyorsa bunun etkisi gerçekten var. çok saçma ama var.

ayrıca kaslı olmak zaman kontrolü, beyin kontrolü, sorumluluk duygusu gibi zımbırtıları da geliştiren/kazandıran bir şey. çalışan birinin zamanını ayarlamasını, hem arkadaşlarına hem ailesine hem işine hem antrenmanlara vakit ayırabilmek için zamanı planlamaya çalışmasını; uyuması gereken zamanda uyuması, sabah 5.30'da kalkıp 6'da antrenman yapabilmesi için vücudunu, hazlarını kontrol etmesini sağlar. hatta aldığı ağırlığı yerine koyması bile sorumluluk kazanması için yeter bir sebeptir.

eksisi de var elbette, barlar parmak boğumlarını nasır yapıyor. sürekli önlem almak lazım.