bugün

2008

şimdiden sıkıntı, kasvet bastı.
+yeni yıla nerede gireceksin?
-rusyanın balta girmemiş ormanlarında marshmallow yemeyi düşünüyorum. fonda az kullanılmış kardeş türküler olacak ve fransız şarabı eşliğinde sirtaki oynayacağım.
+biz de metro cafeye gitmeyi düşünüyoruz. dağıtırız biraz.
-ben daha fazla dağılabileceğimi sanmıyorum, teşekkür ederim.
+ama neden öyle diyosun yeni bir yıla giriyoruz 2008 bunun adı. ben çok umutluyum.
-hiç erdener abiyi okudun mu?
+hayır
- önemli değil...

yurdum insanı o kadar bunalmış, sıkılmış ki eğlenmeye yer arıyor. sokaklara akıyor, tekel bayileri bayram ediyor. ulusal fordcuları koruma ve yardımlaşma derneği bütün üyelerine beyoğluna davet ediyor. gece yarıları, ufleyince uzayıp komik bir görüntü oluşturan düdüklere üfleniyor, simli şapkalar birbirine değdirilmeksizin öpüşülüyor. birileri de soba üstünde kestane kızarttığı, tombala oynadığı günleri anımsayıp "nerde o eski.." diye başlayan cümleler kuruyor. her evde ayrı bir cümbüş, heyecan. aklıma takashi miike nin ölüm provasındaki sahne geliyor. tv de konserde çılgınca danseden izleyen adam şöyle der: "baksana şunlara, japonya çok yalnız."
yıl 2008.
bir yıl sonra bu entrye kimse bakmayacak oy vermeyecek ya da "tu kaka" demeyecek hatta okumayacak bile. başka bir uuser gelip 2009 başlığının altına yine buna benzer bir entry girecek.

(bkz: biraz huzur)