recep tayyip erdoğan

şiddetle karşı çıktığı ve hatta medeniyetler ittifakı adında pek de sallanmayan bir anti-tez ürettiği samuel huntington'ın medeniyetler çatışması tezinde türkiye'ye biçtiği rolü birebir uygulayan adam.

-avrupa birliğine türkiye'nin alınmayacağını, alınsa bile en iyi 2. sınıf bir ülke olacağını bildiğinden bu konuda ab bakanlığı kurmuş olmasına rağmen ab'ye yüzünü dönmüyor.

-rus etkisi ile orta asya'ya da açılamıyor.

-haliyle geriye bir tek ortadoğu kalıyor. fakat burada da şöyle bir sorun var: araplar bana batı yüzünle gelme diyor. türkiye'nin batı yüzü ise cumhuriyet ve atatürk. recep tayyip erdoğan'da araplara bu mesajı vermek için fırsat bulduğunda atatürk ve cumhuriyet eleştirisi yapıyor.

yukarılarda tayyip erdoğan hakkında pek çok kez cumhuriyet ve atatürk düşmanı olduğu tekrarlanıyor. ben ikisinin de olduğunu düşünmüyorum. en kötü ihtimal sadece bu iki kavrama da soğuktur ama nefret yoktur. eğer illa atatürk'Ten ve cumhuriyetten nefret eden bir parti arıyorsak bizzati atatürk'ün partisine bakmalıyız. çünkü bu parti bugün, alevici, kürtçü ve liberal olmak üzre üç bileşenden oluşur ve üç bileşen de ayrı ayrı türk ve cumhuriyet düşmanıdır.
© copyright 2005 - 2026