bugün
- 2026 ekonomik krizi12
- migros'a sorulacak tek soru22
- velvet40
- arkadaşlar veto ne demek8
- bir sözlük yazarını kıskanmak7
- masonik gizemler5
- tostumu yaptım11
- ellerim bos gonlum hos16
- sıfırladım babacığım3
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği8
- gnostik gizemler3
- öğretmenlere önlük ve kıyafet zorunluluğu gelmesi7
- g i l d e d l i l y14
- kürt meslekleri6
- türklerin türk olamama sorunu6
- abraxas2
- mümin aynı delikten iki defa sokulmaz2
- victor osimhen16
- 1 euro 56 25 tl2
- mezeler eşliğinde rakı içip söyleşmek8
- köylüleri neden öldürmeliyiz5
- devşirme meslekleri3
- arkadaşlar çok hastayım ya7
- sıçarken entry giren yazarlar2
- bir kızın hard sevip sevmediğini nerden anlarsınız5
- iktidar değişince yandaşlar nereye kaçar sorunsalı3
- tıktok nasıl etkin kullanılır2
- ismail kartal18
- now tv neden gelmedi6
- dolubatarya2
- sözlük ne zaman bu kadar sıkıcı hale geldi6
- ota boka faşist diyen kürtçü3
- hindistanlı işçiler3
- kliniğe gittim klinikten geldim6
- çomar arabaları3
- burcu özberk4
- yeni partinin ilk krizde duvara toslaması11
- gocu abi buraya yumruk havaya4
- osuruktan şiirler58
- sözlük kavgalarının aslında çok yararlı olması6
- anın görüntüsü25
- allah'ı inkar eden ateisti bi tabuta hapsetmek2
- bu saatte evde oturmak yerine işte olan insan4
- fenerbahçe biraz sert biraz katı13
- güçler ayrılığı3
- ümmetçi genişliği2
- tesla model 33
- the mossad is watching you3
- sadece sözlük kızları tarafından açık oylanmak4
- kadınlardaki aşırı özgüvenin nedeni6
izafiyet teorisinin babasıdır.
izafiyet teorisi ise insanın kendi kendinş yönet...yok lan yok. Kısaca ve güzel bir hikayeyle izafiyet şudur;
salonda oturan 2 kız( a b ) ve 3 erkekten ( c d e ) birisi ( a ): " tüh, telefonumu şarja takmıştım ama açmayı unutmuştum, ya x aradıysa" der ve odasına yönlenir. belli ki (x) den önemli bir telefon bekliyordur, 1 dakika sonra salona döndüğünde " açıkmış telefon, boşuna gittim odaya, (x) aramamış, arasa da duyar mışım" der. buna karşılık (c), " odaya boşuna gitmedin, salondan giderken telefonun açık olduğunu bilmiyordun" der. (b) ise " ama burda kalsaydı ve kapalı olabileceği aklına gelmeseydi, (x) aradığında duyacaktı, bu sebepten bence boşuna gitti odaya " der. (d) ise " (a) salondayken telefonunu kapalı zannettiği için o an için geçerli olan tek gerçeklik telefonun kapalı olduğuydu. bilinen, bilinmeyenden daha gerçektir, gitti odaya ve bilinen yalnış gerçekliği doğrusu ile değiştirdi, bunun da tek yolu odaya gitmesi idi, o yüzden, odaya boşuna gitmedi " der. son olarak (e) ye fikri sorulduğunda ise (e); " ben ışık hızı ile hareket edip odaya (a) dan önce gidip, telefonun açık olduğunu gördüm, (x) in 7 cevapsız aramasını sildim ve salona döndüm, siz farketmediniz, e eşittir emce kare, izafiyet yani kapish?, o yüzden boşa tartışıyorsunuz" der.
e burda einstein dır. bu dediği şeyin doğru olup olmadığını şu anki teknoloji ile asla öğrenemeyeceğimiz için şimdilik ona inanmak zorundayız, en mantıklı açıklamayı yaptığı için..
izafiyet teorisi ise insanın kendi kendinş yönet...yok lan yok. Kısaca ve güzel bir hikayeyle izafiyet şudur;
salonda oturan 2 kız( a b ) ve 3 erkekten ( c d e ) birisi ( a ): " tüh, telefonumu şarja takmıştım ama açmayı unutmuştum, ya x aradıysa" der ve odasına yönlenir. belli ki (x) den önemli bir telefon bekliyordur, 1 dakika sonra salona döndüğünde " açıkmış telefon, boşuna gittim odaya, (x) aramamış, arasa da duyar mışım" der. buna karşılık (c), " odaya boşuna gitmedin, salondan giderken telefonun açık olduğunu bilmiyordun" der. (b) ise " ama burda kalsaydı ve kapalı olabileceği aklına gelmeseydi, (x) aradığında duyacaktı, bu sebepten bence boşuna gitti odaya " der. (d) ise " (a) salondayken telefonunu kapalı zannettiği için o an için geçerli olan tek gerçeklik telefonun kapalı olduğuydu. bilinen, bilinmeyenden daha gerçektir, gitti odaya ve bilinen yalnış gerçekliği doğrusu ile değiştirdi, bunun da tek yolu odaya gitmesi idi, o yüzden, odaya boşuna gitmedi " der. son olarak (e) ye fikri sorulduğunda ise (e); " ben ışık hızı ile hareket edip odaya (a) dan önce gidip, telefonun açık olduğunu gördüm, (x) in 7 cevapsız aramasını sildim ve salona döndüm, siz farketmediniz, e eşittir emce kare, izafiyet yani kapish?, o yüzden boşa tartışıyorsunuz" der.
e burda einstein dır. bu dediği şeyin doğru olup olmadığını şu anki teknoloji ile asla öğrenemeyeceğimiz için şimdilik ona inanmak zorundayız, en mantıklı açıklamayı yaptığı için..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar