bugün
- sözlükteki yazar olabilme kriterleri ve süreci5
- türkiyede kürt olarak barınabilmek için gerekenler73
- içine cin giren insan nasıl kurtulur9
- iphone almak için neden5
- yogartiksen35
- kolye24
- sözlüğün ölmek üzere olduğunu gösteren işaretler3
- aptalca başlık açan yazarlara prim vermek3
- ilkokul bebesine türbanı savunmak66
- cips cola5
- tutmayınca entry silmek6
- malmö3
- eskortluk yapan sözlük yazarı25
- sözlüğün ölü haline bakmak2
- nervio adlı yazara uyarı8
- sözlüğün ölmüş olması3
- queen ravenna büyücülük okulu20
- sözlüğün ölü vaziyeti2
- dincilerin yaptığı katliamlar2
- eskorta para verecek kadar düşmek7
- bileklik11
- kaplan11
- kızlar evlenmeden sakın vermeyin3
- zürafa13
- sözlükteki aptallar2
- verginin hırsızlık olup olmaması6
- kalp14
- 25 yılda adam edilen istanbul'u 5 yılda bitirmek49
- karton toplayan cocuk vs yogartiksen13
- opera tarayıcı3
- aslan9
- ibrahim tatlıses vs müslüm gürses3
- kanal 12 on4 tv kudüs tv2
- 14 ekim 2026 aston villa fenerbahçe maçı74
- 17 ekim 2026 istanbul yağmuru2
- türkiye15
- arap adam olsaydı7
- sözlüğün tat vermemesi12
- sinem dedetaş'ın ahında boğulacaksınız20
- kartal5
- yılmaz güney adamlığı12
- 13 ekim 2026 galatasaray barcelona maçı84
- sözlükteki bölücüler16
- amin güzelmiş diyen tip9
- ağlıyorum sözlük20
- timsah5
- aşk9
- sözlüğün artık ciddiyetini yitirmesi9
- yazarların sahip olmak istedikleri süper güçler5
- cezaevine girmek için rte'ye hakaret eden adam11
1908 yılında Erzurum'da doğdu. Babasının adı Şerif, annesininki Cevriye idi. Fakir bir ailenin çocuğu idi. Fakat içinde çocuk yaşlarından itibaren büyük bir okuma aşkı ve gayreti yatıyordu. 1924'de Kayseri Sultânîsi'nin (lise) ilk ve orta kısımlarını, 1927'de de Bursa Lisesi'nden naklen geldiği Ankara Lisesi'ni bitirdi. 1928-35 yılları arasında toplam yedi yıl Almanya'da kaldı. Berlin ve Frankfurt Üniversiteleri'ni bitirdi. Bu sonucu üniversitede 1935'de doktorasını verdi. Ertesi yıl istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne asistan olarak girdi. 1939'da doçent oldu. 1944'de ingiltere'ye gitti. 1952'de Tecrübî Psikoloji Kürsüsü profesörlüğüne yükseldi. 1949-51 yılları arasında Birleşmiş Milletler Sosyal Komisyonu'nda Türkiye temsilcisi olarak çalıştı. Diyarbakır 1921 doğumlu Mevhibe (Öğel) Hanım'la evlendi. iki kızları vardı: Nesrin (1946) ve Fügen (1951). Almanca ingilizce ve Fransızca gibi iki büyük Batı dilini bütün nüansları ile bilirdi.
Ülkemizde Tecrübi Psikoloji kürsüsünü kuran büyük bilgin.Bilime büyük hizmetler vermiş olan Prof. Dr. Mümtaz Turhan, komünist ve sosyalist görüşlerin ütopyadan ibaret olduğunu ispatladığı için basından fazla ilgi görmemişti.
ayrıntılı bilgi için:
http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=3222 *
Ülkemizde Tecrübi Psikoloji kürsüsünü kuran büyük bilgin.Bilime büyük hizmetler vermiş olan Prof. Dr. Mümtaz Turhan, komünist ve sosyalist görüşlerin ütopyadan ibaret olduğunu ispatladığı için basından fazla ilgi görmemişti.
ayrıntılı bilgi için:
http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=3222 *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar