fatih terim

artık tadında bırakması gereken teknik direktörümsü.

ağır galatasaraylıyım, bu yüzden fatih hoca'ya bir nefret besleyemem, ama şunu kabul etmek gerekir, kendisinin günümüz futbolunda yeri yoktur. ben çok antrenör sayabilirim geçmişte büyük takımlar çalıştırmış, avrupayı kasıp kavurmuş, ama şu an hocalık yapmıyorlar, adamlar tadında bırakmış, antrenörlüğün de jübilesi olması lazım, şimdi milli takım iki yenilgi daha alsa iyice karizma çizilecek, haa bana göre tüpçüyle yanyana resim çektirdiği an gözümde hiç bir karizması kalmadı ama neyse..

bu adamın futbol bilgisi çok sınırlı beyler, gazmanlık da bir yere kadar. milli takımın bu durumda olmasının altındaki sebebi bile teşhis edebildiğine inanmıyorum, sistemmiş, pozisyon bilgisiymiş, futbolcu araştırmak, yetiştirmek vs bu konularda hiç bir bilimsel bilgiye sahip değil, ona kızmıyorum çünkü türkiyede bunu bilen kimse yok.

türkiyede niçin araba üretilmiyor, niçin teknik ürünler ihraç edemiyoruz, niye ilaç yapamıyoruz vs vs gibi soruların cevabı nasıl ki eğitim sistemi ise, futbolun sorunu da eğitim sistemi. adam yıllık 3 milyon euro para alıyor, bir letonyalı topçu kadar futbol bilgisine sahip değil, dan dun top oynuyor. bu ülkede futbol eğitimi olsa milli takım kronik olarak kötü olabilir mi, sahi türkiye ligimiz sanki bir s...e benziyor da milli takım mı benzeyecek.

yeter ulan kendimizi kandırdığımız, futbolun f'sin anlamayanlara milyon eurolar kaptırdığımız, fatih terim o kadar boşvermiş ki, bahse girerim grup maçlarından önce izlanda için grup sonuncusu tahmini yapmıştır, çünkü araştırmıyor, öğrenmiyor, onun egosu var, yeter ona. yanına da alıyor sessiz yardımcıları, amigoları.

bu tüpçünün oturduğu koltukta ben otursaydım, letonya maçındaki 28 yaş ve üstü topçuların hepsini milli takımdan ebediyyen kovardım, üstüne fatih terimi kovardım, derhal yabancı sınırını kaldırırdım, alper potuk, tarık çamdal gibi faydasızlar şimdiki paraların onda birini ediyorlar mı görürdük.

alper potuk, tarık çamdal, selçuk inan vs gibi yerlilerin hiç birisi avrupada bu parayı etmiyor, oysa futbol bir endüstri, avrupada oynayan topçuları düşünün, xavi'sinden messisine kadar, küçüğünden büyüğüne kadar, avrupada ortalama bir fiyatı var bunlar, ama bizde 3 milyon euro alan herif, edirne dışında o paranın yarısını alamıyorsa oturun bir düşünün amk.
© copyright 2005 - 2026