bugün

iphone 6 plus vs samsung galaxy note 4

teknik olarak da işletim sistemi olarak da iphone 6 plus'ın önde olduğu karşılaştırma. sebebi de ios'un elindeki donanımı yüksek kapasiteyle kullanabiliyor olmasıdır. samsung'da 4k video desteği var ama hanginiz hayatında 4k video izledi gerçek anlamda? bizde de var 4k kamera ama onu kurgulayacak donanım dünyanın parası. onun yerine koy 1080p video çekme özelliğini tam randımanlı kullan. yarım yamalak 4k video çekeceğime adam akıllı hd video çekerim en iyisi.

bunun yanısıra stabillik de çok önemli bir etken. apple telefonlar muadili android cihazların yarısı kadar donanıma sahip olmasına rağmen daha hızlı ve akıcı çalışırlar bunu hepimiz biliyoruz.

google play store ve appstore kıyaslanmış ve play store'da uygulama daha çok denmiş. bu da irdelenmelidir iyice. zira play store'da çöp diyebileceğimiz işe yaramaz uygulama sayısı oldukça fazladır. oysa apple mağazaya alacağı uygulamaları daha sıkı inceler. sayı değil nitelik onemli yani.

ha gider samsung tercih edersin, apple tercih edersin buna laf eden ya da sana tercihinden dolayı salak diyen yok. ama olaydan habersiz tiplerin saçma yorumlarla insanların aklını karıştırması ayıptır günahtır.