bugün

chp nin yüzde 97 oy aldığı zamanlar

20. yüzyıl'ın başında dünyada iki büyük devrim yaşanmıştır. bunlardan biri kamal atatürk önderliğinde, kurtuluş savaşı'nda imkânsız deneni yaparak önce yurdu kurtarmış, sonrasında da türk devrimi'ni gerçekleştirmiş türkiye cumhuriyeti'dir. diğeri ise lenin önderliğinde rusya'da gerçekleştirilen ekim devrimi.

bunların ikisi de ilerici devrimlerdi. ancak sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği'nde lenin'e girişilen suikastle başlayan ve kısa sürede ikinci adam stalin denen kana susamış ruh hastası gürcü'nün iktidarı ele geçirip diktatoryasını ilânıyla piç olmuştur. türk devrimi ise kamal atatürk'ün zehirlenerek yavaş yavaş öldürülmesinin ardından ikinci adam ismet inönü tarafından berbat edilen ve sonunda demokrat parti iktidarında abd'nin kucağına oturmamızla sona eren türk devrimi'dir.

ancak ismet inönü'ye bugün sövenler ne hikmetse bunu atatürk ve türk düşmanlığı ile yapıyorlar. işin ilginç yanı ise ismet inönü zamanında başlatılan karşı devrimi tamamlayarak diktatörlük ilân etmek için her türlü kirli oyuna girenler de bunlardır.

görüldüğü üzere 20 nci yüzyıl'ın iki büyük devrimini de kana susamış ruh hastası gürcü bitirmiştir.