bugün

travian

türk speed serverinde dem denen birliğin wonder of world ü kurması sonucu server yeniden açılmak üzere kapatıldı. ama server kapatılana kadar 3 dersten kalmama neden oldu bu oyun. neden diyceksiniz; ee sende sınav öncesi sabahlara kadar yok o köyü alayım, yok buna saldırayım diye bilgisayar başında durursan sen de kalırsın tabi...
bu entryleri okuyup da sakın ha oyuna başliyayım demeyin, kesinlikle tavsiye etmiyorum. başta öyle bi bina basar çıkarım, akşama yine bakarım tarzı bi oyun gibi görünüyor. ama sonraları deli gibi bağımlılık yapıyor. 15 saat hiç kalkmadan pc başında durduğumu bilirim. zaten bi sürü dost ediniyonuz oyunda, sonra bırakmıyolar da peşinizi. misal şimdi eski birlik başkanım oyundan birisiyle evlenecek, işin yoksa bi de düğün hediyesi al.
ayrıca sözde oyunda belli bi ideolojiye bağlı tavırlar sergilemek, küfretmek yasak. yaptırımı ne derseniz sadece küfre 100 nüfus indirme cezası verildiğini duydum o kadar. o da arkadaşın server adminine ana avrat sövmesi sonucu(100 nüfus=speed serverinde max 1 günde toparlanır).
dip not: türk insanının online oyun kültürünü bilenler zaten türk serverlerine kayıt yaptırmazlar. malum oyundaki veletlerin çokluğu nedeniyle edilen küfürlerin haddi hesabı yoktur.

edit: lan yeter server 2. kez kapanacak ama ben hala bırakamadım oyunu. derslerden kalmayı geçtim akademik yedik bu yarıyıl.