the departed

maalesef daha yeni izleme şansı bulduğum güzel film.
öncelikle filmin sonuyla ilgili spoiler veren arkadaşları kınıyorum. en azından başına-sonuna bir spoiler ibaresi koy be densiz.
neyse sakinim. filme geri dönersek jack nikholson'a methiyelerimi ayrıca kendisinin başlığına yazmayı düşünüyorum o yüzden diğer oyunculuklarla ilgili yazmak gerekirse leonardo dicaprio çok iyiydi. kendisinin izlemediğim tek filmi buydu, buradaki oyunculuğunu da görüp tekrardan takdir ettim. ya en iyisi ben leo'ya ilişkin övgülerimi de derleyip onun başlığına yazayım, burası yeri değil. sahi ben buraya neden yazıyorum, hah evet film... bu arada belirtmeden geçemeyeceğim mark walhberg filmdeki küfürbaz polis rolüne acayip yakışmıştı, ben bu kadarını beklemiyordum. küçük bir roldü fakat çok iyiydi şahsen favori karakterim.
yalnız imdb puanına baktım bu filmin, 8.5 puan almış. bana biraz fazla geldi, the secret in their eyes filmi bile 8.3 puan almış, v for vendetta 8.2... bu filmleri düşününce(özellikle senaryo bakımından) o kadar da iyi değildi diye düşünüyorum fakat oyuncu kadrosunun doluluğu ve martin scorsese'in başarısı sayesinde olsa gerek tam 151 dakika severek izliyorsunuz.