bugün
- z kuşağı kitap okuyor mu6
- laik teyzelerin fenotipi34
- davranışlardaki küçük ayrıntıları kafaya takmak6
- ekrem imamoğlu7
- kitap okumaya geç başlamak4
- haydi güzelim şeker ezelim4
- geceye bir şiir bırak3
- pişman olmak2
- abdülhamid'in sanat zevki3
- 3 numara saç kirli sakal4
- yavuz çetin2
- sanat filmi izlerken sıkılmayan insan2
- muhaliflere haşhaşi diyen butlancı vekil3
- 2 dünya savaşı'na katılmış yazarlar4
- akşamın konusu2
- huzursuz insan4
- hamam oğlanı3
- futbolu aşırı kafaya takmak3
- 2028 cumhurbaşkanlığı seçimleri6
- kamp yapmaktan anlayan doğayı tanıyan erkek2
- akp oyları yüzde 10'un üzerinde10
- elektronik müzik2
- mansur yavaş11
- 23 ağustos 2026 alanyaspor beşiktaş maçı5
- ıssız bir yerde kamp yapmak2
- kendiyle barışık olan insan3
- bir insanı hayatının merkezine koymak7
- sözlüğü bırakıyorum ajitasyonu4
- susan sontag2
- islam barış dinidir13
- arkadaşlar kararsız kaldım hangisini alayım18
- elif şafak3
- anderson talisca7
- ölürken söylenecek son söz2
- ankara7
- halil konakçı'nın hatay işgalini savunması4
- beyoğlu2
- koalanın arabaya binip para ödemeyip dövmek2
- baba parasıyla hava atan insan3
- kalp ritmini hızlandıran şeyler3
- boykot3
- beton kemalist olmak5
- yeni parti8
- aklınıza gelen şarkı sözü4
- tayyip erdoğan'a oy vermeye karar vermek8
- sabahları nefret edilen şeyler9
- sözlük erkeklerinin yaptığı yemekler4
- türkiyede genç siyasetçi olmaması6
- mustafa adıgüzel5
- nuh ve tufan hikayesinin tora daki kıssası6
memleketim. yaz gelsede tekrar gitsem. kaplıcalara girsem kuzenlerle beraber. akşama doğru arjantin falan içsek. oradan köye gidip biraz at sürebilsem ama nerdeeee. artık büyüdük iş-güç derken vakit bulamıyoruz memlekete. bandırma doğum yerim olarak yazsada kütüğümün olduğu yer gönendir. hayatımın ilk 5 senesi gönende geçti. emekli olduğum zaman geri dönmeyi düşünüyorum.
gönen balıkesir'in en eski ilçelerinden birisidir. 1950'li yıllara kadar bandırma'dan daha kalabalık olmuştur. sanayi ve denize kıyısı olması sebebiyle 1950'li yıllardan sonra nüfus oranları değişmiştir. kaplıcalar ilçenin en büyük turizm kaynağıdır, romatizma hastalarına itinayla tavsiye olunur. ilçe sınırlarına bakıldığında denize kıyısı gözüksede merkezinin denizle alakası yoktur. sanki ömer seyfettin gibi bir yazarı meydana getirmek için kurulmuş gibi şehrin girişine "ömer seyfettin: ben gönen'de doğdum" yazısı konulmuştur. ilçe son yıllarda çok gelişmiştir.
halkı etnik olarak çeşitliliğe sahiptir. sıralarsak macır, pomak, çerkez, yörük, gürcü, manav (yörüklüğü çok önceden bırakmış yerli sünni türkler diyebiliriz) ve çingene bulunur. bu açıdan bakıldığı 150 yıl önce gönen'de yaşayanların torunları sadece gönen nüfusunun çeyreğini oluşturmaktadır. balıkesir merkeze giden yolları bandırma'dan geçtiği için bandırma'nın beldesi gibi kalmıştır. çoğu alanda bandırma'dan geride kalsada sokakları daha güvenlidir. son yıllarda bol miktarda kürtlerin taşınması sebebiyle gençlerin arasında milliyetçilik artmaktadır. mhp'nin aldığı oylar 2009'da %4,7 2011'de %11,8 2014'de %22,1 olmuştur. gelecek seçimlerde mhp'nin daha iyi sonuç çıkarmasını bekliyorum.
gönen balıkesir'in en eski ilçelerinden birisidir. 1950'li yıllara kadar bandırma'dan daha kalabalık olmuştur. sanayi ve denize kıyısı olması sebebiyle 1950'li yıllardan sonra nüfus oranları değişmiştir. kaplıcalar ilçenin en büyük turizm kaynağıdır, romatizma hastalarına itinayla tavsiye olunur. ilçe sınırlarına bakıldığında denize kıyısı gözüksede merkezinin denizle alakası yoktur. sanki ömer seyfettin gibi bir yazarı meydana getirmek için kurulmuş gibi şehrin girişine "ömer seyfettin: ben gönen'de doğdum" yazısı konulmuştur. ilçe son yıllarda çok gelişmiştir.
halkı etnik olarak çeşitliliğe sahiptir. sıralarsak macır, pomak, çerkez, yörük, gürcü, manav (yörüklüğü çok önceden bırakmış yerli sünni türkler diyebiliriz) ve çingene bulunur. bu açıdan bakıldığı 150 yıl önce gönen'de yaşayanların torunları sadece gönen nüfusunun çeyreğini oluşturmaktadır. balıkesir merkeze giden yolları bandırma'dan geçtiği için bandırma'nın beldesi gibi kalmıştır. çoğu alanda bandırma'dan geride kalsada sokakları daha güvenlidir. son yıllarda bol miktarda kürtlerin taşınması sebebiyle gençlerin arasında milliyetçilik artmaktadır. mhp'nin aldığı oylar 2009'da %4,7 2011'de %11,8 2014'de %22,1 olmuştur. gelecek seçimlerde mhp'nin daha iyi sonuç çıkarmasını bekliyorum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar