bugün
- aktrollerin ibb davasını takip etmeyi bırakması16
- tai lung11
- iktidar değişince aktroller ne olacak sorunsalı14
- türklerin pis olması7
- hoşgörü dini islam10
- erector dedemiz5
- velvet52
- ateist dövmek10
- kemalistler15
- ameliyat olmak12
- usualsuspect'in istemeyeceği en son durum4
- velvet hanımkızımız8
- tl4
- israil10
- türkiye14
- ümmetçiler3
- fatır suresi 41 ayet3
- sarapci koala4
- hiçbir şey bilmeyip üst kademede çalışmak5
- 0 0 719
- ahmet burak erdoğan8
- kadın yazarların daha fazla oylanıp takip edilmesi6
- futbol33
- bu hesap gizlidir2
- bugün ne yaptınız6
- iremga3
- sevgililer nerede seks yapıyor9
- türk kahvesi eşlikçisi6
- evli kadınla beraber olmak4
- aşure vs waffle8
- kadir mısıroğlu'nun soyu20
- garsona kötü davranan insan3
- akepede kliklerin savaşı11
- kürtler sizden nefret ediyor5
- yürüyüş flörtü6
- ona bir cümle bırak9
- yakışıklı olmanın faydaları4
- gözde celep4
- donsuz bedevi6
- klavyenizde ben aslında yazdıktan sonra ne çıkıyor7
- at kafası2
- pandela16
- fildişi sahili5
- milli mücadele döneminde cemaatler2
- apolitik olmak2
- bik bik'e hediye edeceğim mutfak4
- şeyhin götüne priz sokmak4
- abur gel de yaz buraya3
- ciguli kral9
- ulusalcılar2
sırf bunlara engel olmak ve sistemden temizlemek için ayrı programlar var çünkü antivirüs programları neredeyse hiçbir işe yaramıyorlar.
sisteme girdikten sonra bu tür programlarla çok kolay temizleniyorlar ama sisteme verdikleri hasar en iyi olasılıkla can sıkıcı, genellikle de candan bezdirici oluyor.
bu nedenle çoğu kullanıcı çareyi format atmakta buluyor ancak bu da pire için yorgan yakmaktan farksız. yapılması gerekenler;
1- trojan yediğinizi fark ettiğiniz anda bilgisayara reset atın. öyle yeniden başlatla falan değil, düğmeden ya da direkt power supply'dan. yeniden başlatmaya kalkarsanız ram'deki veri hdd'ye geçer.
2- windows yeniden açıldığında** malware karşıtı iyi bir programla sisteminizi taratın. malwarebytes'ı öneririm. hem hızlı hem de çok etkili.
https://www.malwarebytes.org/
3- tarama ve temizlemede başarılı olduktan sonra windows'u normal başlatın. hasar kontrolü yapmak için bilgisayarınızı güzelce bir kurcalayın. windows güvenlik merkezi ne durumda, sürekli açık olan programlardan çalışmayan var mı, kullanmadığınız hâlde webcam'inizin ışığı yanıyor mu, ram ya da cpu'da aşırı kullanım var mı...
4- 3. şık çok güvenilir sonuç vermez. trojan gözlemlenebilir bir iş yapmıyor olabilir. buna karşın bu 4. adım en önemlisi. sistem geri yükleme. bilgisayarınızın adam gibi çalıştığından emin olduğunuz son noktayı seçip geri yükleyin.*
5- 4. şık işe yaramazsa el mahkûm format atacaksınız.
tekrar tekrar söylüyorum: antivirüs programı denen dallamalar trojan ve diğer pek çok malware'e karşı kendilerini bile korumaktan acizdir. zamanında kaspersky gibi en sağlam antivirüs programı yüklü bilgisayarımı trojan'a kurban vermişti. iki gün önce de avast'la aynı şey başıma geldi. en azından bu kez sistem geri yükleme ile format atmadan kurtuldum.
sisteme girdikten sonra bu tür programlarla çok kolay temizleniyorlar ama sisteme verdikleri hasar en iyi olasılıkla can sıkıcı, genellikle de candan bezdirici oluyor.
bu nedenle çoğu kullanıcı çareyi format atmakta buluyor ancak bu da pire için yorgan yakmaktan farksız. yapılması gerekenler;
1- trojan yediğinizi fark ettiğiniz anda bilgisayara reset atın. öyle yeniden başlatla falan değil, düğmeden ya da direkt power supply'dan. yeniden başlatmaya kalkarsanız ram'deki veri hdd'ye geçer.
2- windows yeniden açıldığında** malware karşıtı iyi bir programla sisteminizi taratın. malwarebytes'ı öneririm. hem hızlı hem de çok etkili.
https://www.malwarebytes.org/
3- tarama ve temizlemede başarılı olduktan sonra windows'u normal başlatın. hasar kontrolü yapmak için bilgisayarınızı güzelce bir kurcalayın. windows güvenlik merkezi ne durumda, sürekli açık olan programlardan çalışmayan var mı, kullanmadığınız hâlde webcam'inizin ışığı yanıyor mu, ram ya da cpu'da aşırı kullanım var mı...
4- 3. şık çok güvenilir sonuç vermez. trojan gözlemlenebilir bir iş yapmıyor olabilir. buna karşın bu 4. adım en önemlisi. sistem geri yükleme. bilgisayarınızın adam gibi çalıştığından emin olduğunuz son noktayı seçip geri yükleyin.*
5- 4. şık işe yaramazsa el mahkûm format atacaksınız.
tekrar tekrar söylüyorum: antivirüs programı denen dallamalar trojan ve diğer pek çok malware'e karşı kendilerini bile korumaktan acizdir. zamanında kaspersky gibi en sağlam antivirüs programı yüklü bilgisayarımı trojan'a kurban vermişti. iki gün önce de avast'la aynı şey başıma geldi. en azından bu kez sistem geri yükleme ile format atmadan kurtuldum.
Gündemdeki Haberler