bugün

eski camel

okul yıllarında baba parasının tatlılığını bastırmak için, camel daha camelken içerdim bu boku. kantinde dönen yılışık ve samimiyetsiz muhabbetlerden, birde sınıfın en nefret ettiğim tipinden, otlakçı taner'den biraz olsun kurtulmak ve nefes almak için kendimi okulun yakınlarında bulunan bir çay ocağına atardım. olum bu tip okulda öyle bir nam salmıştı ki hocaları bile bıktırmıştı. hocaların bile çoğu taner'e, taner yerine otlak diyordu. anlayın durumun vahametini. çay ocağı okulun yakınlarında olmasına rağmen öğrenci olan tek müşterisi bendim bu mekanın. sessiz sakin, yaş ortalaması elli olan bir mekandı.

çay ocağının patronu, garsonu, ocakçısı... tek başına dev bir kadroydu ibrahim abi. o sikindirik yıllarımı renklendiren yegane şahsiyetti. hani bazı kişiler vardır, genel olarak geçimsiz ve huysuz olarak bilinen. siyah beyaz bir filmin huysuz ihtiyarı tadındaydı ibrahim abi. ilginç laf sokmalarıyla meşhurdu. huysuzdu filan amma adamın hasıydı...

tanıştığımızda ibrahim abi sigarayı yeni bırakmıştı. otuz yıllık tiryakiydi ve zorunlu bir bırakıştı bu. ben, bu adam kadar zevkle sigara içen birini tanımadım. sigarayı bırakmıştı ama arada -patlat bir sigarada ciğerlerimiz şenlensin. derdi. karşılıklı sigaramızı içerken, -oğlum bırak lan bu boku, bu sigara adamı götveren eder. derdi.

yani anlayacağınız eski camel soft, rahmetli ibrahim abi gibi nostaljik bir şey..

ha birde sigara paketlerinin üstüne artık yeni kamu spotları bulunsun. insanlar aynı mesajları görmekten bıkıyor azizim. mesela "sigara içmek spermlere zarar vererek doğurganlığı azaltır." yazılacağına "bu sigara adamı götveren eder." yazılsa daha tesirli olmaz mı!?

not: götveren gibi kaka kelimelerden hazzetmeyenler, bu kaka kelimeyi organ bağışçısı olarak montaj edebilir.