bugün

hakan kadir balta

transferi ben de türk futbol yönetimine ve futbolcusuna dair umutsuzluğu artıran galatasarayın bundan sonraki 22 numarası.

temel futbol eğitimini federal almanyada almış olan 24 yaşındaki futbolcu, türkiye altyapılarında yetişen 3 adet 18-19 yaşlarındaki gençlere karşılık galatasaraya gelmiştir. ki bu gençler 20 yaş altı milli takımlarının en parlak gençlerindendir. alamanyada reserve ligden öteye geçemeyerek türkiyeye gelen bir futbolcuya karşılık giray bulak ın haybeye sağa sola koşma üzerine kurulu oyun sistemine gelişime gönderilmektedirler. almanyadan gelenler super ligde takımlara biraz mesafe katettirebilirler ama volkan yaman, ali bilgin, hakan balta gibiler türk futbolunu bir üst düzeye taşıyamaz. o kabiliyet olsaydı yıldıray, hamit, mesut özil gibi bundesliga da olurlardı. kalli nin hakan baltayı istemesinin ferhat ve anılla almanca konuşamamasından başka nedenini ben düşündüm bulamadım. bu transferi onun gibi bir futbol bilgesine de yakıştıramadım. Florya fatih terim in yedek kulübesi olma yolunda ilerliyor.

Yani diyorum ki hakan balta belki çok verimli olacak ama hiçbir zaman ikisi kiralık da olsa ferhat, anıl ve aydın ile takas edilecek kalitede değildir. marifet a2 ayarında tranferler yapmak değil takımı bu gençlerden kurup başarılı olmaktır. aynı yaştaki fabregas arsenal de dördüncü sezonuna başlamıştır. ben sezonda 30 maçın altına da düştüğünü görmedim. biz daha çok seviniriz hamit altintop un bacak arası gollerine bu kafayala sonra da arnavutluğa romanyaya yenilir döneriz seyircisiz takım başı 3 ön liberolu ligimize.