bugün

paralel devlet

türkiye cumhuriyeti devleti içine yerleştirilmiş abd'ye bağlı örgüttür. abd'nin nispeten daha bağımsız davranarak aleyhine olan ortadoğu planlarına direnen tc devlet yapısını tasfiye etmesinde kullanılmış olup, akp ve cemaat olmak üzere iki kanattan oluşur.

bu iki kanat birlikte tc devletinin tasfiye operasyonları yapmışlardır. abd, bu yapının akp kanadı üzerindeki kontrolü kendisine daha bağlı olan f tipi örgütle sağlar. tasfiyede ileri bir aşamaya gelinmesinden sonra akp'nin batı ekseninden kayması üzerine cemaat-akp, yani akp'nin tasfiyesi amaçlı çatışma başlamıştır.

türkiye'nin her iki kanadı da daha fazla taşımaya tahammülü kalmamıştır ve her ikisinin halk tarafından tasfiye edilmesi artık bir zorunluluktur. çatışmanın kazananı akp olursa, atlattığı vartadan dolayı abd'ye daha fazla biat etmesi, cemaat kazanırsa zaten biat ettiğinden durumun farketmemesi nedeniyle, sonuçta kazanan abd olacaktır ve abd'nin türkiye'yi tasfiye ederek bop planlarındaki bölünerek küçültülmüş ve güçsüz türkiye konumuna getirmesi sağlanacaktır.