bugün

veganizm

Bu fotoğraf, hayvansal gıdanın faydalarını savunan; "faydalı ve lezzetli" diyerek karnist bir bakış açısıyla insan odaklı düşünerek, diğer türlerin yaşama haklarını görmezden gelenler için paylaşılıyor. Ağız tadı bencilliği uğruna işlenen cinayetler, insan türüne de yapılsaydı; hâlâ bunu etik bir uygulama olarak görebilir miydiniz? Bu sorunun cevabı, etik anlayışının hangi seviyesinde olduğunuza ve "kültür" diye size empoze edilenlere göre değişiklik gösterebilir. Oysa bir an durup, düşünmek; belki de aslında duyguları olan ve hisseden her türün, AYNI olduğu gerçeğine gözlerimizi ve ruhumuzu açacaktır.
Başka bir canlının bebeğini yerken, kuzu kokoreç; dana pirzola gibi cesETleri satın alarak, paranızla katillere daha fazla katledebilmeleri için fon sağlarken; hâlâ kınayabilir misiniz Çin'de ya da Japonya'da insan türüne ait bebeklerin/ceninlerin yemek olarak tüketilmesini; ya da onlara "nomal" gelen bu yeme kültürünü?
Vegan olun, ya da olmayın; merhamet gösterin, ya da göstermeyin; ama dürüst olun kendinize; çünkü karnizm, yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük ikiyüzlülüğüdür!

https://fbcdn-sphotos-a-a...074528683_883638799_n.jpg