bugün
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı9
- 80 yaşına yaklaşmış koltuk sevdalısı siyasiler2
- chp genel başkanı hayatını kaybetti2
- meslek lisesi vs imam hatip lisesi9
- nevşehir üzümü2
- pakistan3
- azerbaycan2
- milli takım'ın abd maçı hazırlıkları2
- hindistan3
- düşün ki o bunu okuyor17
- dünya7
- aşure günü3
- 2026 dünya kupası22
- futbol15
- fas6
- yaşamak üzerine2
- yazarların sahip olmak istedikleri süper güçler2
- guyana4
- velvet13
- sözlük kızlarının vücutları15
- falıma bakmak isteyen var mı24
- japonya4
- chp'li 17 belediye başkanının akp'ye geçmesi14
- bosna hersek3
- karadeniz ağaçlarından yapılan kağıt2
- kuzenin içine boşalmak14
- gülüm diyen kız10
- ingiliz şapkası takmıyor diye türkleri asmak10
- anın fotoğrafı2
- yılmaz güney12
- moğolistan2
- kadınları cinsel obje olarak gören erkek6
- cezayir2
- fakirin sevmesi hak mıdır6
- hızlı para kazanmanın yolları4
- her şeye saygı duyulması gerekir6
- üşengeçlikten 1 ay banyo yapmamak6
- dolandırılan insanların genel özellikleri9
- arap gibi giyinerek sevap kazandığını sanan tip10
- kafirlerin dünyaya kazandırdıkları8
- ekonomi3
- kolu kıllı kız3
- bir insana inanmak2
- gün gelecek dün olacak5
- kemal kılıçdaroğlu18
- arnavutluk2
- okullarda zorunlu din dersi meselesi5
- aşk her şeyi affeder mi4
- türk moğol kardeştir3
- ona bir şey söyle10
ilmi sıfır olanların, hakkında fetva verdikleri zat. hz.isa geldiği için mehdi de kesinlikle gelecek, bunlar ayetle sabittir.
ayete iman etmeyen kafir olur, biliyorsunuz değil mi?
kuran okuyun tabi ki, ama onu anlayacak kadar ilmi de almaya çalışın. yoksa daha bir anayasa kitabını bile yorumlayamayacak acizlikte olan insan, hiçbir ilmi olmadan allah'ın kitabını ben anlarım yeaaa diye okursa bu hale gelir.
bakınız allah ayetinde ne diyor:
"Meryem oğlu (isa) bir örnek olarak verilince, senin kavmin hemen ondan (keyifle söz edip) kahkahalarla gülüyorlar. Dediler ki: 'Bizim ilahlarımız mı daha hayırlı, yoksa o mu?' Onu yalnızca bir tartışma konusu olsun diye (örnek) verdiler. Hayır, onlar 'tartışmacı ve düşman' bir kavimdir. O, yalnızca bir kuldur; kendisine nimet verdik ve onu israiloğullarına bir örnek kıldık. Eğer Biz dilemiş olsaydık, elbette sizden melekler kılardık; yeryüzünde (size) halef (yerinize geçenler) olurlardı." (Zuhruf, 43/57-60)
bu ayetin hemen arkasından gelen ayet ise hz.isa'dan bahsediyor:
"Şüphesiz o, kıyamet-saati için bir ilimdir. Öyleyse ondan yana hiçbir kuşkuya kapılmayın ve Bana uyun. Dosdoğru yol budur." (Zuhruf, 43/61)
sen kıyamet saatinden ne anlıyorsun birader? uydurmaca mı? ayet burada işte.
"Hani Allah, isa'ya demişti ki: 'Ey isa, doğrusu seni Ben vefat ettireceğim ve seni Kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda Ben hükmedeceğim.' " (Al-i imran, 3/55)
allah burada hz.isa'yı yanına yükselteceğini söylüyor.
meryem suresinde ise öleceği günden bahsediliyor:
"Selam üzerimedir; doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak yeniden-kaldırılacağım gün de." (Meryem, 19/33)
benim inancıma göre ayetlerde çelişki olmaz. şimdi sana göre ya ayetlerde çelişki var, ya da okumaktan acizsin.
ayete iman etmeyen kafir olur, biliyorsunuz değil mi?
kuran okuyun tabi ki, ama onu anlayacak kadar ilmi de almaya çalışın. yoksa daha bir anayasa kitabını bile yorumlayamayacak acizlikte olan insan, hiçbir ilmi olmadan allah'ın kitabını ben anlarım yeaaa diye okursa bu hale gelir.
bakınız allah ayetinde ne diyor:
"Meryem oğlu (isa) bir örnek olarak verilince, senin kavmin hemen ondan (keyifle söz edip) kahkahalarla gülüyorlar. Dediler ki: 'Bizim ilahlarımız mı daha hayırlı, yoksa o mu?' Onu yalnızca bir tartışma konusu olsun diye (örnek) verdiler. Hayır, onlar 'tartışmacı ve düşman' bir kavimdir. O, yalnızca bir kuldur; kendisine nimet verdik ve onu israiloğullarına bir örnek kıldık. Eğer Biz dilemiş olsaydık, elbette sizden melekler kılardık; yeryüzünde (size) halef (yerinize geçenler) olurlardı." (Zuhruf, 43/57-60)
bu ayetin hemen arkasından gelen ayet ise hz.isa'dan bahsediyor:
"Şüphesiz o, kıyamet-saati için bir ilimdir. Öyleyse ondan yana hiçbir kuşkuya kapılmayın ve Bana uyun. Dosdoğru yol budur." (Zuhruf, 43/61)
sen kıyamet saatinden ne anlıyorsun birader? uydurmaca mı? ayet burada işte.
"Hani Allah, isa'ya demişti ki: 'Ey isa, doğrusu seni Ben vefat ettireceğim ve seni Kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda Ben hükmedeceğim.' " (Al-i imran, 3/55)
allah burada hz.isa'yı yanına yükselteceğini söylüyor.
meryem suresinde ise öleceği günden bahsediliyor:
"Selam üzerimedir; doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak yeniden-kaldırılacağım gün de." (Meryem, 19/33)
benim inancıma göre ayetlerde çelişki olmaz. şimdi sana göre ya ayetlerde çelişki var, ya da okumaktan acizsin.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar