galatasaray

bünyesindeki kazanmaya inanmayan, heyecanını kaybetmiş her futbolcuyla el sıkışıp yollarını ayırması ve sarı kırmızı için seve seve ter dökecek, işini profesyonelce yapan futbolcuları ince eleyip sık dokuyarak takıma kazandırması gereken kulüp.
eray işcan birkaç sene boyunca bir takımda as ve kiralık oynayıp tecrübe kazanmalı, fernando muslera, güven ve moral aşılanacak ( ufuk ceylan ya da başka bir kaleci ) ile rekabet içine girmelidir. galatasaray kalesi kazanacaktır.
savunmada dany nounkeu güven vermiyor, istikrarsız oynuyor. albert riera eski kıvılcımını yansıtamıyor. bu ikili gönderilebilir - ki zaten gelecek seneki 5+0+4 bazı yabancılarla ayrılıkları gerektirecek - ve bu sene süper ligde oynadıkları iyi savunma futbolları, hırsları ile dikkat çeken ahmet çalık, ishak doğan, uğur çiftçi, numan çürüksu, giray kaçar, koray altınay gibi isimlerden 1-2 tanesi kadroya dahil edilmelidir. özellikle sol bek için takviye şarttır.
orta sahada selçuk inan geçtiğimiz 2 sezonu aratıyor. aylardır yok. ama selçuk kaliteli bir isimdir ve kendisine güven, moral aşılanmalı, bu yıldız kazanılmalıdır. aynı şey felipe melo için de geçerlidir. saman alevi gibi yanan nordin amrabat' ın yerine turgut doğan şahin, yasin öztekin, sefa yılmaz gibi, kadroya dahil edildikleri takdirde hem yabancı kontenjanını etkilemeyecek, daha verimli olabilecek isimler mevcut. aydın yılmaz' ın yerine emre çolak' a daha çok şans verilmelidir. mertan öztürk gelecek sezon için düşünülmelidir. hırs aşılanacak bir ceyhun gülselam ve zaten hırslı bir engin baytar iyi alternatiflerdir. wesley sneijder ile konuşulmalı ve daha fazla katkı sağlamaya çalışması istenmelidir.
forvette didier drogba ayarında bir golcü daha getirilebilir. burak yılmaz ile yollar ayrılırsa umut bulut onu aratmayacaktır. anıl dilaver' e artık forma verilebilir.
roberto mancini' nin sistemi ve kafasındaki oyuncular için sabır gösterilirse galatasaray kazanacaktır. sürekli hoca değiştirmek hatadır. fenerbahçe' nin 1996 - 2000 arasındaki hoca enflasyonu ve sonuçta gelen başarısızlığı iyi birer örnektir.
kısacası bir sezon yüzünden takımdan vazgeçilmemeli, sabır ve destek sona ermemelidir. gerçek galatasaraylı zaten kulübünü destekleyip sevmeye devam edecektir.
© copyright 2005 - 2026