bugün

galatasaray

zor günler geçiren canım kulübüm.

Medya saldırıyor, Fenerbahce'nin kalemşörleri köşe yazılarıyla taraftarı galeyana getiriyor, Ünal Aysal terim olayı sebebiyle taraftarın hedef ismi, Mancini teknik direktör olduğu için eleştirileri yiyor, takım içinde bir takım tuhaflıklar var vesaire vesaire.

Şimdi iki tane real maçında 10 gol yemek bir galatasaray taraftarı olarak beni de çok üzdü. Biz bu değiliz. Biz fatih terim döneminde aslandık kaplandık muhabbetine girmeyecek kadar da camiamın şuanki çıkarlarına bağlıyım. Terimsporlu değil galatasaraylıyım. o sebeple kulüpten egosu hasebiyle -her ne kadar kışkırtmalar da olsa- çekip gidenlere buradan geri gön, özledik diye yağ çekecek taraftar hiç değilim. Galatasaraylı daima bugünü düşünmelidir, geçmişe özlemle bir yere varamayız. Kaldı ki fatih terim ile 6 yedik ve ligde çok önceden geri düştük. Aydınlıktan karanlığa diye bir durum yok ortada.

Mancini sistem adamı. dizilişi koyar ve oynamalarını ister. ilk yarı tamda böyle olmuştu. Bale'in koşuları * ve soldan eboue'nin kişisel hatasıyla gelen pozisyon dışında çok karın ağırtan şeyler yaşanmadı. Ne zaman 10 kişi kaldık o zaman bu takım fatih terim dönemindeki bir alışkanlıkla ya allah bismillah hücum kafasını yaşadılar. Hurra atağa çıktık, bilinçsizce. Savunmayı delemediğimiz için arkada etkili ayakları olan real madrid, bizi kevgire çevirdi. Eray faciasını da unutmamak lazım.

Şimdi real maçı geçti gitti, peki ne yapmalıyız? Bizim için uefa avrupa ligi de iyi bir sonuçtur. önce bunu idrak edelim. juventus'u yenemezsek kıyametler kopmamalı. Yönetim dik durmalı. Medya çirkin oyunlar oynuyor, buna gelmeyelim. Kasımpaşa maçı da olumsuz neticelenirse -ki bizim için en önemli kulvar lig- takım içinde otorite emareleri sergilemek gerekir, kısa süreli kadro dışılar vs. bunu takımlar kötü zamanlarda yapar. Taraftarımız artık terim seviciliği yapmayı bir süre durdurmalı. Bu gemide hepimiz varız ve hepimiz batacağız. Ocak ayına kadar en az hasarla girip ocak ayında en az 4 transfer yapılmalı. ve bu transferlerin çoğu yerli olmalı. para saçmaya gerek yok. Galatasaray büyük bir camia. her yerli oyuncu gelmek ister. ishak Doğan, Veysel Sarı, Tarık Çamdal, Hakan Çalhanoğlu, gibi oyuncular düşünülebilir, Tugay bu konuda mancini'ye yardımcı olacaktır. mancini'nin isteğine göre de bir yabancı oyuncu alınmalı ancak bu oyuncu kesinlikle orta sahaya alınmalı çünkü selçuk-melo alternatifsizliği büyük tehlike. Mancini'nin takımı şu kırılganlıktan kurtarması gerekir, mancini italyan teknik adam olarak asla böyle yumuşak-darbesiz oyuncuları sevmez ama elinde bu oyuncular var malesef. Terim rönesansını unutarak reform yapmaya yönelelim. Doğru hamleler ile tren rayına girebilir. henüz çok şey kaybetmedik ancak iyi de değiliz.

doğru zamanda doğru hamleler ile şampiyon olabiliriz ancak üzülerek söylüyorum ki fenerbahçe'nin ardından bir ikincilikte bizim için karlı sayılabilir. Neden fenerbahçe? çünkü onlar bu sene bu ligi baglamış. yüksek bütçeyle transferler de yapmışlar. Medya ve federasyon arkasında. tek kulvarda yarışıyorlar. ''saha dışı ve saha içi'' herşey müsait. herneyse ligde ikincilik bizi şampiyonlar ligine götürür. bu da ekonomik makası korumamızı sağlar. Avrupaya gelince umarım Juventus'u yeneriz, aksi durumda uefa da faydalı olur ve gerçekten uefa arenasında finallere gelebilecek kalitedeyiz. Neden bir şampiyonluk daha gelmesin? Türkiye kupasını ise bu sene daha ciddiye alacağımızı düşünüyorum. Herşeyin galatasarayımızın hayrına gelişmesi dileğiyle.
güncel Önemli Başlıklar