cenaze evi

geldiğinde gitmeyen tipler vardır. evde olması gereken bir devri daim var. yani birileri geldiği zaman birilerinin kalkması lazım ki gelene yer açılsın. ama yok ! bazıları geliyor, oturuyor allah oturuyor. yav bi kalk, yeni gelenlere oturacak yer açılsın. ondan sonra yeni gelende kalkmıyor, bu sefer bütün salon, mutfak dolup taşıyor.

hatırlıyorum; samsun'da geçen bayram çok değerli bir aile büyüğümüz vefat etti. evi nasıl kalabalık, zaten adamın çevresi çok geniş. samsun büyükşehir belediye başkanı yusuf ziya falan da geldi. ev iyice doldu taştı ama gelen gitmiyor. yemekler, helvalar, meyve suları gelip gidiyor gelip gidiyor. en sonunda kuzenle ben olaya el attık, büyüklerden biriyle konuştuk. dedik "bu böyle olmayacak. eve bak, doldu taştı. hiç tanımadığımız adamlar var" dedik. en sonunda apaçi tipli kişilerde gelmeye başlayınca işin ciddi olduğunu herkes anladı ve kalabalık dağıldı.

yani bu kadar kalabalık olması da, ölen kişinin yakınının acısını taze tutuyor. bırakın acısını biraz da kendi yaşasın, kendi kendini iyileştirsin.