bugün

samsung galaxy note 8

Samsung'un üç farklı versiyonda piyasaya sürdüğü 4 çekirdekli ve 8.0 inçlik ekrana sahip tablet bilgisayardır.

Versiyonlar:

SGH-I467 >> "TELEFON" olarak da kullanılabilen bu versiyon Türkiye'de satılmamaktadır!!!

GT-N5110 >> Yalnızca "WiFi" bağlantısına izin veren bu versiyon Türkiye'de satışa sunulmuştur.

GT-N5105 >> Hem "WiFi" hem de "3G" bağlantısına izin veren bu versiyon Türkiye'de satışa sunulmuştur. (Telefon özelliği yoktur!!!)

Bu güzellerden "GT-N5110" modeline yani WiFi'li olanına yaklaşık bir haftadır sahibim. Özellikle WiFi'li olanını tercih ettim çünkü Galaxy S4 Mini kullanıyorum ve telefonumun modem özelliği (taşınabilir wifi alanı) var. Bu özellik sayesinde telefonumdaki interneti wifi üzerinden kullanabiliyorum.

Daha önce hem tablet hem telefon olarak kullanılabilen 7.7 inçlik Samsung Galaxy Tab 7.7'yi kullanmış birisi olarak acizane tavsiyelerim:

1. Şayet benim gibi sık telefon görüşmesi yapan birisi iseniz kesinlikle Samsung Galaxy Tab 7.7'yi -ki şu an sıfırı 1000 tl civarında satılmaktadır- ve Samsung Galaxy Note 8.0'ın SGH-I467 modelini tavsiye etmiyorum. Şahsen ben bu cihazları telefon olarak rantabl kullanamadım.

Normalde yanınızda bulunduracağınız "S3 Mini" ya da "S4 Mini" gibi kullanımı pratik, ergonomik ve hızlı bir telefonla görüşme, mesajlaşma ve hatta e-mail işlerinizi halledebiliyorsunuz. Fakat o koca tabletle, en basit işlem için bile "iki" elinizle iş yapmak zorundasınız! Yerinden çıkart, kapağı aç ve iki elini kullanarak işini gör... Bunu gün içerisinde defalarca yapmak zorunda kaldığınızı unutmayın!

Peki az önce bahsettiğim küçük, hafif ama işlevsel telefonlar öyle mi? Tek elinle, tek parmak hareketinle, bir kaç saniye içinde işini gör ve yerine koy! O kadar.

2. Galaxy Note 8.0 almayı düşünen arkadaşlar, şayet cep paketlerindeki internetleri sınırsız ya da kotasız ise ya da yetecek kadar kotaları varsa kesinlikle "3G" modelini tercih edip 200 tl fazladan para vermesinler!

Unutmayın ki, 3G'li modeli aldığınızda hem 200 tl para verecek hem de -telefon olarak kullanamayacağınız için- internet paketi olan yeni bir sim kart satın almak zorunda kalacaksınız. Bu durumda her ay hem cep telefonu faturanızı hem de yeni aldığınız internet paketinin fatırasını ödemek zorunda kalacaksınız.

Hiç gerek yok!

Bu modele fazladan vereceğiniz 200 tl'yi ve yeni alacağınız internet paketine aylık ödeyeceğiniz 30-40 tl'yi üst üste koyduğunuzda, mevcut cep internet paketinizin kotasını yükseltmek daha akıl karıdır çünkü "daha ucuza" gelmektedir!

Kısaca senin yerinde olsam Galaxy Note 8.0'ın WiFi'li modeli olan "GT-N5110"'u alır ayrıca şu an cep telefonumda kullandığım internet paketinin kotasını arttırıp hem cep telefonumda hem de note 8.0'ımda interneti çatır çatır kullanırım. Bu durumda tablete vereceğin fazladan 200 tl cebinde kalır ayrıca faturana ek 30-40 tl'lik bir internet faturasından da kurtulmuş olursun. (ki ben öyle yaptım!) Peki normal faturandaki son durum ne olur? Büyük ihtimal şu an 20-30 tl arasında aylık fatura giderin vardır. Bu gidere -istediğin kotaya göre değişebilecek- 10-20 tl'lik bir kota artırımı yaptırırsın olur biter.

Bu arada alacaksan okumadan geçme:

(bkz: Samsung Galaxy Note 8 Kapaklı Kılıf)