bugün
- içki içen akp li3
- bahçeliden gündem yaratacak seçim sistemi çıkışı6
- yobazlar3
- alparslan kuytul5
- yahudilerin istihbaratta cinnileri kullanması5
- 18 ağustos 2026 fenerbahçe lyon maçı32
- bugün ne yapsam2
- maddi dünyayı yöneten kabala tarikatı3
- teknofaşizm4
- enayimiknatisi ile kavga etmek11
- sözlükte kavga çıkmasının sebebi10
- ağzıma almam diyen kız4
- habaş'ın yerli otomobil projesi3
- evde lahmacun yapmak6
- tıp okumanın avantajı5
- cristiano ronaldo3
- denizci2
- insanı yoran duygular2
- ayak fantezisi3
- menzil cemaatinde rekabet alevlendi6
- dünya fotoğrafçılık günü2
- ekşi sözlük14
- rock n park2
- osuruktan şiirler47
- zeki olmanın avantajları8
- keşke dediğiniz bir anı yazar mısınız11
- kendine yabancılaşmak3
- hiçbir şey yapmadan yorulmak3
- bir belgesel bırak2
- fahişe gibi giyinen kızlar2
- lucas torreira2
- söz gümüş ise sükut altındır3
- aklına başlık gelemeyen yazar2
- osmanlının yıkılma sebebi ittihak terakki3
- tevfik fikret2
- her şeyi hatırlayan insan7
- öfke kontrolü2
- seks2
- çok sıkılmak ama hiçbir şey de yapası gelmemek2
- fenerbahçe18
- aleksey batrakov16
- anın görüntüsü31
- kendine dışardan bakmak2
- demo2
- kaan boşnak2
- z kuşağı5
- barış alper yılmaz6
- çaylak gammaz2
- şoförün yan koltuğu5
- sabaha bir şarkı bırak3
kast sistemine benzer bir uygulama vardır.
çocuk üç yaşında anaokuluna başlar. burada almanca ve temel toplum kurallarını öğrenir.
yedi yaşında dört yıllık ilkokula devam eder. burada ise almanca dilbilgisi ve matematikten dört işlemi öğrenir. çevresini ve kendi sınırlarını, yeteneklerini keşfeder.
bundan sonra öğrenciler Bilgi, yetenek ve zekalarına göre üç farklı okula dağılırlar. azınlık olan üst kısmı üniversite yolunda yardırıken orta kısım mesleki eğitim yapar. alt kısım ise ilkokulla beraber sekiz yılı bitirip amelelik yapar. okullar arasında geçiş bir dereceye Kadar mümkündür. üniversite yolunda yardıran herkes de üniversiteli olamaz.
mantıklı bir sistem. çünkü insan ne beden ne de zihin olarak eşittir.
bunların ilkokullarında olan imkanlar bizim çoğu üniversitede yok. o Kadar diyeyim. adeta kampüs her biri. köylerdekiler bile.
ayrıca özellikle ilkokulda her önüne geleni öğretmen yapmıyorlar. bir okulun öğretmenlerinden biri hangi branşta iyiyse ilgili derse o öğretmen giriyor. çocuklar ilkokulda derslerde yüzme, bisiklet tamiri bile öğreniyor. ayrıca el becerileri, müzik aletleri, resim, spor, (hem de ne spor kız futbolu bile var okulda) dil, Allah ne verdiyse öğrenme şansına sahipler. kendi bölgelerini mutlaka tanıyorlar. bölgenin kültürü derslere giriyor. ilkokulda il dışına kampa gidiyorlar bir hafta yatılı. lisede ise yurtdışı sınıf gezileri oluyor. prag'a, paris'e gidiyorlar mesela.
sonra niye Üstün alman teknolojisi...
alman eğitim sistemimin yarısını biz uygulasak çoşarız. bak yarısını diyorum sadece.
çocuk üç yaşında anaokuluna başlar. burada almanca ve temel toplum kurallarını öğrenir.
yedi yaşında dört yıllık ilkokula devam eder. burada ise almanca dilbilgisi ve matematikten dört işlemi öğrenir. çevresini ve kendi sınırlarını, yeteneklerini keşfeder.
bundan sonra öğrenciler Bilgi, yetenek ve zekalarına göre üç farklı okula dağılırlar. azınlık olan üst kısmı üniversite yolunda yardırıken orta kısım mesleki eğitim yapar. alt kısım ise ilkokulla beraber sekiz yılı bitirip amelelik yapar. okullar arasında geçiş bir dereceye Kadar mümkündür. üniversite yolunda yardıran herkes de üniversiteli olamaz.
mantıklı bir sistem. çünkü insan ne beden ne de zihin olarak eşittir.
bunların ilkokullarında olan imkanlar bizim çoğu üniversitede yok. o Kadar diyeyim. adeta kampüs her biri. köylerdekiler bile.
ayrıca özellikle ilkokulda her önüne geleni öğretmen yapmıyorlar. bir okulun öğretmenlerinden biri hangi branşta iyiyse ilgili derse o öğretmen giriyor. çocuklar ilkokulda derslerde yüzme, bisiklet tamiri bile öğreniyor. ayrıca el becerileri, müzik aletleri, resim, spor, (hem de ne spor kız futbolu bile var okulda) dil, Allah ne verdiyse öğrenme şansına sahipler. kendi bölgelerini mutlaka tanıyorlar. bölgenin kültürü derslere giriyor. ilkokulda il dışına kampa gidiyorlar bir hafta yatılı. lisede ise yurtdışı sınıf gezileri oluyor. prag'a, paris'e gidiyorlar mesela.
sonra niye Üstün alman teknolojisi...
alman eğitim sistemimin yarısını biz uygulasak çoşarız. bak yarısını diyorum sadece.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar