bugün

türk kızından ateş istemek

Hastanenin bahçesinde kız arkadaşla birlikte hastanenin servisi beklenmektedir. Hemen yanıbaşımızda da hastaneye girerken belgeleri verdiğim hatun kişisi sigara içerken görülür hatun sigarasını bitirir ve içeri girer. Bekleyişin uzaması ve zaten hastaneden yeni çıkmanın getirdiği gerginlik kız arkadaşta sigara içme isteği uyandırır. fakat kız arkadaş çakmağını evde unuttuğu ve bende sigara içmediğim için çakmak bulma derdine düşülür. içeri girip önce kapıdaki güvenlik görevlisine çakmağının olup olmadığını sorulur olumsuz yanıt alındıktan sonra da azönce yanımızda sigara içen danışmadaki hatunun yanına yaklaşılır ve olaylar gelişir.

+ pardon. azönce sigara içen kişi sizdiniz sanırım dışarıda... (söz kesiliyor burada hatun tarafından)

- sen benim... (hafif yüksek sesle) sigara içtiğimi nereden biliyorsun ya!???

+ azönce dışarıda içiyordunuz bende oradaydım ve sizi gördüm. çakmağınızı isteyecektim.

- (şaşkınlık ve somurtkan bir ifadedeyle garip sesler çıkardıktan sonra) "ha evet" deyip çakmağı uzatır. sigara yakılır ve çakmak geri götürülür. teşekkür edilir.

bu yakın zamanda başıma gelmiş bir olay. genellemelerin çok yanlış sonuçlar doğurduğunu bilen biri olarak. buradaki hatun kişinin psikolojisinin çoğu türk kızının psikolojisiyle aynı olduğunu iddia etmek çok da yanlış olmaz sanki. özellikle siz diye başladığım konuşmayı yarıda keserek ve benim için daha da önemli olan (en hafif tabirle terbiyesizlik olarak gördüğüm) "sen" diye devam ederek azarlar bi şekilde karşılık vermesi kezban tavrı değildir de nedir a dostlar. bunu salt türk kızlarına bok atmak için söylemiyorum. kezban konseptinin altında yatan toplumsal nedenler seksist, ataerkil, ahlaken iki yüzlü olan bir kültürün ürünü. tabi bu daha farklı bir entry nin konusu.

edit: imla