bugün

elon musk

abd'li girişimci, mühendis, iş adamı ve mucit. çok değerli bir adam olmasına rağmen medyada hak ettiği itibari görmemektedir. mesela bu başlıkta hakkında sadece 1 kişi entry girmiş. belki basında olmamayı o istiyor olabilir, bilemeyiz.

kafası çok çalışıyor gerçekten. ilk olarak paypal'ı yarattı. sen şuan internetten kredi kartıyla alışveriş yapabiliyorsan bu adamın kurduğu sistem sayesinde oluyor. adamın el attığı sektör büyümeye geçiyor. üstelik kendi için değil insanlık için bir şeyler yapmaya uğraşıyor. gelecekteki sorunlara ve taleplere yönelik yeni teknolojiler üretmesi ne kadar öngörüsel bir adam olduğunu göstermekte, ki gerek tesla motors olsun, gerekse spacex geleceğin teknolojisi konumunda.
elon gerçek bir mühendis. bildikleriyle yetinmeyen fütürist insan. bu adamı takip edin.

küresel ısınma hakkında bir demeci;

--spoiler--
“Küresel ısınma tartışması bana kalırsa yanlış bir eksende sürüyor. Sormamız gereken esas soru, küresel ısınmanın gerçekten fosil yakıtlardan kaynaklı olup olmadığı değil.
Sorun şu ki, kullandığımız fosil yakıtların nasıl olsa bir gün sonuna geleceğiz. Ve o gün geldiğinde, başka enerji kaynaklarını zaten çoktan geliştirmiş olmamız gerekecek. Sormamız gereken esas soru şu: küresel ısınma gerçekten fosil kaynaklara bağlı mı bilmiyoruz, ama bu kumarı gerçekten oynamak istiyor muyuz? Eğer küresel ısınma gerçekten de fosil yakıtların atmosfere salınımına bağlıysa, geri dönülmez bir felaketin eşiğine gelene kadar bu riski almaya devam etmeli miyiz? ileride farklı enerji kaynaklarına nasıl olsa ihtiyaç duyacağımız ortadayken, bu kumara devam etmek yerine, temiz enerjiye geçişi şimdiden yapmak için çalışmak daha akıllıca bir çözüm gibi görünüyor.”
--spoiler--

biyografisinin tamamı için; http://muhendishane.org/e...-neden-takip-etmelisiniz/