suriye

aktivist örgütler, batılı ajanlar, ordunun askerleri, esed destekçisi medya, baas, öso, ve pyd'nin bitirdiği ülke.
yalnızca öso'nun içinde iki bine yakın küçük örgütler var. öso'nun içindeki bu örgütlerden bir kaçı yanlış işler yaptığında fatura öso'ya, dolayısıyla suriye halkına kesiliyor. (bkz: ölmüş insan eti yiyen öso militanı)
şimdi çeşitli argümanlar kullanarak okuyucuların kafasını karıştırmak istemiyorum. tablo basit. çok naif bir durumla karşı karşıya suriye. yapılan ağır derecedeki provokasyonları muhaliflerin üzerine atanlar var. aynı şekilde halkı öldürüp, suçu hükumete atan muhalifler de var.
iki çocuk düşünün. birinin kulağına diğer çocuk hakkında kötü şeyler söylerseniz çocuk ona kin güder. aynı şeyi diğer çocuğa da yaparsanız ikisi arasında kavga çıkar. siz de o kavgayı zevkle izlersiniz eğer psikopat bir insansanız.
suriye'deki çatışmalar da aynen bu şekilde. ama durum vahim. yüz binin üzerinde ölü var. siz o yukarıda bahsi geçen psikopat genç değilseniz yardım etmeniz gerekir bu ülkeye. esed rejimi artık bitmeli. bazen bir şeyler "he deyince" olmalı.
kaç yıl geçti, rusların aklında hala sıcak denizler var. suriye'deki olaylar da adamların ekmeğine tere yağıdır. ruslar zannedildiği gibi tek tarafa yardım etmiyor, iki tarafa da yardım ediyor ki birbirini vurup öldürsünler.
türkiye bir an önce müdahale etmeli. bu sefer, avrupa'dan bir destek beklemeden girişelim bir şeylere.